Politerno > Україна і світ > Польські фермери висипали зерно з вагону на кордоні – українські перевізники почали блокувати польські вантажівки

Польські фермери висипали зерно з вагону на кордоні – українські перевізники почали блокувати польські вантажівки

  • 20 Лютого, 2024
  • 722 Переглядів
  • 0

Польські фермери перекрили залізницю та висипали зерно з вагону на кордоні з Україною. УДПС повідомили, що протестувальники розпочали більш жорстко блокувати рух на кордоні. Українські перевізники розпочали акцію протесту на пропускних пунктах на кордоні з Польщею у відповідь на блокаду вантажівок польськими протестувальниками.

Вранці 20 лютого польські фермери перекрили залізницю біля КПП “Медика-Шегині” та висипали частину зерна з вантажного потяга на колії, на місце події прибула поліція.

Про це повідомив кореспондент “Суспільного”, передає “Європейська правда”.

Суспільний мовник опублікував фото і відео розсипаного збіжжя. За словами кореспондентки, менш як за півгодини на місце прибула поліція і після того фермери розблокували залізничний рух.

Співорганізатор протестів Роман Кодрув пояснив дії протестувальників “емоціями”, тому що аграрії “в розпачі через наплив збіжжя з України”.

Фото з місця опублікувало також польське агентство PAP.

Українські прикордонники отримали від представників Прикордонної варти Польщі інформацію про плани страйкарів щодо більш жорсткого обмеження руху транспортних засобів.

Зокрема, в рамках акції протесту польських фермерів, в обидвох напрямках повністю заблоковано рух вантажівок через пункт пропуску “Медика-Шегині”. Термін завершення такого блокування не відомий.

Стосовно ПП “Долгобичув-Угринів”. Біля пункту пропуску протестувальники озвучили намір перекрити рух для усіх видів транспорту до 17.00 20 лютого.

Щодо  пункту пропуску “Зосін-Устилуг”. З 13.00 по 16:00 за київським часом, протестувальники мають намір обмежити рух автобусів, вантажних та легкових транспортних засобів в обидвох напрямках. Обіцяють пропускати лише вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою.

“Корчова-Краківець”. До 21.00 (за київським часом) 20 лютого протестувальники планують блокувати рух усіх вантажівок на виїзд з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. При цьому, автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі в обидва напрямки зможуть рухатися безперешкодно.

“Гребене-Рава-Руська”. Протестувальники з 13 години (за київським часом) 20 лютого заблокували рух всіх категорій транспортних засобів в обох напрямках, крім тих, які везуть критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.

“Дорогуськ-Ягодин”. До 19.00 за київським часом  організатори протесту мають намір повністю заблокувати рух вантажного транспорту в обидвох напрямках.

“Як бачимо, польські фермери вирішили масштабувати свої дії, що нині призводить до блокування руху не лише вантажних транспортних засобів, а на окремих напрямках і руху інших категорій транспорту, зокрема, легкових автомобілів та автобусів. Таким діям не може бути пояснень, адже фактично вони роблять заручниками ситуації та своїх інтересів звичайних громадян, які перетинають кордон в обох напрямках.

Додам, що свої дії з блокування руху транспорту вони продовжують вчиняти на 6-ти напрямках, і на трьох з них блокують рух не лише для вантажівок, а також для легковиків та автобусів. Окрім цього станом на ранок сьогодні сукупно на всіх цих шести напрямках на території Польщі в напрямку України в чергах на можливість кордону очікувало більше 2500 вантажних автівок, найбільше навпроти пунктів пропуску “Краківець” та “Ягодин””, – зазначив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко в коментарі “Українській правді”.

Українські перевізники 20 лютого розпочали акцію протесту на пропускних пунктах на кордоні з Польщею у відповідь на блокаду вантажівок польськими протестувальниками.

Голова ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України" Володимир Михалевич розповів виданню Суспільне , що мирна акція проходить біля трьох міжнародних ПП "Рава-Руська", "Краківець", "Шегині" та триватиме з 20 лютого до 15 березня або до розблокування кордонів польськими мітингувальниками.

"Або стоять всі, або їдуть всі. Не може бути ситуації, коли українські автомобілі стоять, а польські будуть їхати. Розуміємо ситуацію з тим, чого вони хочуть. Але всі вимоги поляків є або до Євросоюзу, або до своєї влади, жодних претензій, вимог до України немає, тому це дуже дивна ситуація. Люди налаштовані дуже потужно, будуть стояти цілодобово", - зазначив Михалевич.

"Суспільне" повідомляє, що на ПП "Краківець-Корчова" протест стартував о 12:00. Водії розмістили на вантажівках плакати з написами українською та англійською мовами: "Зніміть блокаду – поверніть українських водіїв додому", "Стоп блокаді на кордонах", "Втратить Україна – втрачатиме Польща", "Блокада України – зрада європейських цінностей" та іншими.

Голова ГО "Український транспортний союз у Львівській області" Олег Дубик повідомив виданню, що в акції беруть участь "Асоціація міжнародних автомобільних перевізників", ГО "Український транспортний союз", ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України. 

Нагадаємо, експрезидент США та ймовірний кандидат на цю посаду від Республіканської партії Дональд Трамп прокоментував смерть російського опозиціонера Олексія Навального через чотири дні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE