Politerno > Україна і світ > СБУ та ОГП розслідують розстріл українських полонених біля Роботиного

СБУ та ОГП розслідують розстріл українських полонених біля Роботиного

  • 20 Лютого, 2024
  • 467 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України та прокурори розслідуватимуть розстріл окупантами українських військовополонених поблизу Роботиного Запорізької області.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

20 лютого в Інтернеті було поширено відеозапис розстрілу військовослужбовцями армії РФ трьох українських захисників, взятих у полон.

Подія відбулася 18 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

Прокурори нагадують, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

“За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області”, – зазначили в ОГП.

Як відомо, 18 лютого рідні поранених в Авдіївці бійців, яких росіяни взяли у полон після захоплення позиції “Зеніт”, впізнали їхні тіла з відео у соцмережах.

19 лютого 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка, яка захищала Авдіївку, повідомила, що росіяни обіцяли провести евакуацію поранених українських бійців, котрі лишилися в оточенні в опорному пункті “Зеніт”, а натомість розстріляли їх.

Омбудсман Дмитро Лубінець звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН, щоб з’ясувати обставини розстрілу російськими бойовиками українських військовополонених на позиції "Зеніт" в Авдіївці.

Нагадаємо, польські фермери перекрили залізницю та висипали зерно з вагону на кордоні з Україною. УДПС повідомили, що протестувальники розпочали більш жорстко блокувати рух на кордоні. Українські перевізники розпочали акцію протесту на пропускних пунктах на кордоні з Польщею у відповідь на блокаду вантажівок польськими протестувальниками.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE