Politerno > Україна і світ > На одному з плакатів польські фермери закликали Путіна “навести порядок в Україні” – МВС відреагувало

На одному з плакатів польські фермери закликали Путіна “навести порядок в Україні” – МВС відреагувало

  • 20 Лютого, 2024
  • 864 Переглядів
  • 0

На одному з плакатів, які польські фермери розвісили на своїх прапорах, помітили напис з закликом до Путіна “навести лад в Україні”, на це відреагував міністр внутрішніх справ.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на газету Wyborcza.

На скандальному плакаті було написано: “Путін, наведи порядок і в Україні, і в Брюсселі, і з нашими урядовцями”. Поруч з ним був прикріплений прапор СРСР.

Коли журналіст видання звернув увагу на скандальний банер, організатори не приховували свого здивування ситуацією. Вони підкреслили, що учасники протесту несуть індивідуальну відповідальність за зміст плакатів.

За неофіційними даними, на особу, яка прикріпила цей плакат, буде складено протокол за пропаганду тоталітарного державного устрою.

Ситуацію прокоментував глава МВС Польщі Марчін Кервінський, який підтвердив, що проти автора плаката будуть вжиті заходи.

“Поліція та прокуратура проводять дії проти його автора. Згоди на такі злочинні дії не буде”, – написав міністр у Twitter (X).

Вранці 20 лютого польські фермери перекрили залізницю біля КПП "Медика – Шегині" та висипали частину зерна з вантажного потяга на колії.

У відповідь на польські акції українські перевізники розпочали протест біля ПП "Рава-Руська – Гребенне", "Краківець – Корчова" та "Шегині – Медика".

Віцепрем’єри українського уряду Олександр Кубраков і Юлія Свириденко закликали до якнайшвидшого вирішення блокування пунктів пропуску на кордоні Польщі та України, зокрема перешкоджання пасажирському руху.

Нагадаємо, з початку великої війни в Україні 64% мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП) тимчасово призупинили або закрили свої бізнеси, однак переважна більшість вже відновила свою діяльність. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE