Politerno > Україна і світ > У РФ “солдатські дружини” вперше вийшли на публічні протести – британська розвідка

У РФ “солдатські дружини” вперше вийшли на публічні протести – британська розвідка

  • 20 Листопада, 2023
  • 490 Переглядів
  • 0

Дружини російських солдатів вийшли на перший публічний вуличний протест у Москві після вторгнення в Україну.

Про це йдеться у зведенні Міністерства оборони Великої Британії.

Як зазначається, дружини російських солдатів 7 листопада вийшли на перший публічний вуличний протест у Москві після вторгнення в Україну. Протестувальники зібралися на центральній Театральній площі та розгорнули транспаранти з вимогою відвести своїх чоловіків від лінії фронту.

Міноборони нагадує, що з лютого 2022 року в соціальних мережах щодня з’являються приклади того, як російські дружини та матері подають онлайн-звернення з протестом проти умов служби своїх близьких.

Проте, вказують аналітики британської розвідки, жорстке законодавство Росії досі не дозволяло родичам військовослужбовців об’єднатись у впливову лобістську силу, як це зробили матері солдатів під час радянсько-афганської війни 1980-х років.

“Поліція розігнала акцію протесту на Театральній площі за лічені хвилини. Однак вимога протестуючих примітна. Очевидно, що нескінченно розтягнуте бойове розгортання особового складу без ротації все частіше сприймається як нераціональне як самими військовослужбовцями, так і їхніми родичами”, — зауважують у міністерстві.

Нагадаємо, польські вантажоперевізники, які заблокували кордон із Україною, попри свої заяви, не пропускають в тому числі вантажівки із гуманітарною допомогою та небезпечними вантажами, як цистерни з пальним.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE