Politerno > Україна і світ > Блокада кордону з Україною: польські перевізники не пропускають гуманітарні вантажі

Блокада кордону з Україною: польські перевізники не пропускають гуманітарні вантажі

  • 20 Листопада, 2023
  • 424 Переглядів
  • 0

Польські вантажоперевізники, які заблокували кордон із Україною, попри свої заяви, не пропускають в тому числі вантажівки із гуманітарною допомогою та небезпечними вантажами, як цистерни з пальним.

Про це заявив після відвідин двох пунктів пропуску заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Повідомляється, що замміністра із командою фахівців провів день на пунктах пропуску Краківець-Корчова та Рава-Руська – Гребенне, де заблоковані відповідно 1200 та 500 вантажівок.

Зокрема група уповноважених доставила їжу, воду та медикаменти для українських водіїв, які стоять в черзі.

“Ми зафіксували численні факти, коли цистерни з паливом та гуманітарка стоять в чергах. Передаємо інформацію про ці випадки польським колегам з Міністерства. Чекаємо відповідь, як це корелюється з заявами про безперешкодний перетин таких вантажів”, — підкреслив він.

Деркач зазначив, що на цих двох пунктах пропуску було загалом не більше 15 протестувальників. При цьому під час їхньої присутності на в’їзд до України пропустили більше транспортних засобів, ніж “зазвичай”.

“Тобто приїзд команди Міністерства впливає на те, скільки транспортних засобів вирішують пропускати відповідні служби та протестувальники”, — додав замміністра.

Також Деркач запевнив, що представники українського міністерства заручились підтримкою українських водіїв, які погодились, що заявлені польськими протестувальниками вимоги не можуть бути виконані.

“Окрема тема єЧерга – водії неодноразово публічно сказали, що послуга успішно працює і категорично відкинули будь-які поступки протестувальникам з виключення польських водіїв”, — додав він.

Раніше повідомлялося, що активісти Союзу автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) в четвер на одну годину заблокували пункт перетину кордону з Україною “Вишнє Нємецьке”. Таким чином вони висловили солідарність із польськими мітингарями.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський звільнив Тетяну Остащенко з посади командувача Медичних сил Збройних Сил України і призначив на цю посаду начальника військового госпіталя у Києві Анатолія Казмірчука. Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що причини його подання щодо заміни командувача Медичних сил очевидні для всіх, хто бʼється в лавах Сил оборони й допомагає.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE