Politerno > Україна і світ > Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ – Умєров пояснив причини подання

Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ – Умєров пояснив причини подання

  • 19 Листопада, 2023
  • 474 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський звільнив Тетяну Остащенко з посади командувача Медичних сил Збройних Сил України і призначив на цю посаду начальника військового госпіталя у Києві Анатолія Казмірчука. Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що причини його подання щодо заміни командувача Медичних сил очевидні для всіх, хто бʼється в лавах Сил оборони й допомагає.

Про це Умєров написав у Facebook.

“Зробив подання президенту України щодо заміни командувача Медичних сил Збройних сил України. Вважаю, що причини такого кроку очевидні для всіх, хто бʼється в лавах Сил оборони України, та усіх, хто допомагає. Відповідна проблематика обговорювалась багато разів. Настав час вирішувати проблеми медичного забезпечення наших воїнів”.

Міністр назвав завдання, які потрібно вирішити в цій сфері:

  1. Максимальна цифровізація процесів та дотримання усіх стандартів медичного забезпечення, включно з постачанням якісних медичних засобів та медичної техніки. Таких проблем, як з неякісними турнікетами, просто не має бути в принципі.
  2. Розбудова системи навчання тактичній медицині за стандартами НАТО з відповідним ресурсним забезпеченням. Впровадження усіх необхідних фронту медичних практик, які дозволять зберегти якнайбільше життів наших воїнів.
  3. Забезпечення постійної ротації особового складу між тактичним та стратегічним рівнем для забезпечення отримання та передачі досвіду з усього циклу лікування поранених, травмованих і хворих.

Раніше повідомлялося, що міністр оборони Рустем Умєров готує подання на звільнення командувача Медичних сил ЗСУ Тетяни Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександра Тарнавського та командувача Об’єднаних сил Збройних сил України Сергія Наєва.

Як відомо, на звільненні Остащенко наполягали парамедики та волонтери, які займаються медичним забезпеченням Сил оборони.

Нагадаємо, внаслідок артилерійського обстрілу Херсона 19 листопада постраждали пʼятеро людей: 3-річна дівчинка з 55-річною бабусею, 59-річний чоловік та ще двоє жінок 47 і 69 років.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE