Politerno > Україна і світ > Тимошенко пред’явить проект нової Конституції до виборів і після них хоче затвердити її на референдумі

Тимошенко пред’явить проект нової Конституції до виборів і після них хоче затвердити її на референдумі

  • 24 Серпня, 2018
  • 2131 Переглядів
  • 0

Лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко висловила намір пред’явити проект нової Конституції до президентських виборів 2019 року для затвердження його на референдумі після виборів глави держави.

Про це Тимошенко заявила 24 серпня під час презентації концепту нової Конституції, пише “Інтерфакс-Україна“.

“Наша мета – пред’явити до чергових президентських виборів погоджену з усією країною нову Конституцію і новий суспільний договір”, – заявила лідер “Батьківщини”.

Вона додала, що до роботи над концептом було залучено понад 100 людей, а до розробки проекту нової Конституції “будуть залучені громадяни з усієї країни”.

«Сьогодні понад 100 науковців, філософів, візіонерів і конституціоналістів працюють над створенням нової Конституції України. Наша мета полягає у тому, щоб до чергових президентських виборів показати суспільству нову Конституцію, узгоджену із усією країною», – наголосила лідер «Батьківщини».

На презентації концепту нової Конституції присутні нардепи з фракції “Батьківщина”, члени партії, експерти конституціоністи, регіональні представники наукових кіл.

Голова партії наголосила, що у новій Конституції  мають бути закладені «зрозумілі та очевидні правила для кожного українця», що дозволить «українському народу перезаснувати республіку з чистого аркуша», і дасть українському суспільству реальне право керування і контролю за владою.

«Українське суспільство, за новою Конституцією, отримає справедливий підконтрольний суспільству суд, контроль над всіма елементами влади, буде усунуто двовладдя між Президентом і Прем’єр-міністром України, буде перетворено із декларації на реальність положення Конституції про належність влади народу», – розповіла політик.

За словами Юлії Тимошенко, нову Конституцію “треба буде прийняти на всеукраїнському референдумі одразу після того, як буде обрано нового президента”.

“Уперше прийняти народну Конституцію на референдумі, не спираючись на парламент, який останніми роками є втіленням олігархічного консенсусу, прогнив і зруйнувався”, – заявила Тимошенко.

Зі свого боку український правник Геннадій Друзенко також додав, що «нам час домовитись, у якій державі ми хочемо жити далі»: «Головне завдання зараз – запустити цей вірус у народ, щоб мільйони українських громадян відчули себе співтворцями, щоб відчули: настав час глобально домовитись про відносини держави і людини. Якщо ми досягнемо цієї домовленості, ніхто не зможе зламати Україну ні зсередині, ні ззовні».

Читайте також: Юлія Тимошенко: українці мають самі обирати суддів і контролювати судову владу (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE