Politerno > Україна і світ > Тимошенко презентувала інтернет-платформу для всенародного обговорення Конституції (Відео)

Тимошенко презентувала інтернет-платформу для всенародного обговорення Конституції (Відео)

  • 24 Серпня, 2018
  • 1995 Переглядів
  • 0

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко презентувала інтернет-платформу для всенародного обговорення Конституції.

«Це екстраординарний проект для України. Наша команда ухвалила рішення, що Суспільний договір і нова Конституція не можуть більше творитися у кулуарах і за спинами людей. Постало питання, як залучити десятки мільйонів українців та інтелектуальну частину суспільства для того, щоб вони могли надати свої пропозиції, включитися в цю роботу», – сказала вона під час презентації концепту Нової народної Конституції, яка відбувається сьогодні у Києві.

На переконання лідера партії, така масова співпраця можлива. Команда Олексія Жмеренецького розробила унікальний для України інформаційний продукт, де кожен через інтернет-простір зможе долучитися до правок проекту Суспільного договору та концепту нової Конституції, повідомила вона.

За словами Юлії Тимошенко, це перший крок, який дозволить зібрати інтелект нації у роботі над новою Конституцією: «Ми віримо у цю «вікі-систему», віримо, що зібравши все найрозумніше і наймудріше, що можуть порадити наші інтелектуали, ми отримаємо сильний Суспільний договір та унікальну для світу нову Конституцію».

Зі свого боку Олексій Жмеренецький розповів, інтернет-платформа розпочне повноцінно працювати як вікі-система, де над документом одночасно зможуть працювати мільйони людей, вже у вересні.

Ця система має дві складові: масову – з простим інтерфейсом та для експектів і модераторів, які оброблятимуть контент з масової складової. Будь-який користувач зможе легалізуватися у цій системі через свій акаунт у Facebook, зазначив він.

Усі правки та коментарі до проектів документів вноситимуться за таким же принципом, як і в Вікіпедії, тобто неможливо буде фальсифікувати якусь статтю – кожна правка фіксуватиметься у системі.

Будь-який документ буде розбитий на змістовні блоки. Кожен блок користувачі можуть вподобати та доповнити своєю редакцією, кожен коментар буде персоналізований, користувачі також зможуть підтримувати будь-які пропозиції інших користувачів.

За словами розробника, системою передбачається рейтинг користувачів, що дозволить їм стати загальновідомими та брати участь у подальшій розробці фінальних документів.

Читайте також: Тимошенко пред’явить проект нової Конституції до виборів і після них хоче затвердити її на референдумі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE