Politerno > Україна і світ > ЗМІ: Асад дозволив використовувати хімзброю в Ідлібі

ЗМІ: Асад дозволив використовувати хімзброю в Ідлібі

  • 10 Вересня, 2018
  • 1587 Переглядів
  • 0

Президент Сирії Башар Асад затвердив використання газоподібного хлору в Ідлібі. Як відомо, це останній великий оплот повстанців, які виступають проти його правління.

Про це повідомляє американське видання The World Street Journal з посиланням на урядовців США.

За інформацією газети, Асад, плануючи наступ на Ідліб, нібито дозволив своїм військам використовувати газоподібний хлор проти повстанців.

Зазначається, що на недавній дискусії щодо Сирії президент США Дональд Трамп погрожував провести масовий удар проти режиму Асада, якщо він “розпочне вбивства в Ідлібі”.

Американські урядовці розповіли виданню, що у Пентагоні розробляються військові варіанти, зокрема, щодо більш потужного, ніж у квітні, удару, але Трамп ще не вирішив, якою саме буде відповідь.

Як повідомлялось, російська та сирійська авіація відновила інтенсивне бомбардування у провінціях Ідліб і Хама в неділю на тлі спроб Дамаска витиснути сирійських повстанців з їхнього останнього оплоту після того, як російсько-ірансько-турецький саміт не зміг домовитись про перемир’я.

Дамаск, який підтримують союзники Росія та Іран, готує великий наступ, щоб відновити контроль над Ідлібом та прилеглими районами на північному заході. Провінція є останнім великим оплотом повстанців у Сирії, які виступають проти правління президента Башара Асада.

Російські та сирійські військові літаки відновили свою кампанію із бомбардуваннями на наступний день після того, як в п’ятницю на саміті президентів Туреччини, Ірану і Росії не вдалося домовитися про припинення вогню для запобігання наступу.

Як повідомлялось, нещодавно у Росії заявили, що західна коаліція на чолі з США готується до можливого ракетного удару по силам сирійського президента Башара Асада.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE