Politerno > Україна і світ > Англія затримає підозрюваних в отруєнні Скрипаля, якщо ті коли-небудь виїдуть з Росії

Англія затримає підозрюваних в отруєнні Скрипаля, якщо ті коли-небудь виїдуть з Росії

  • 9 Вересня, 2018
  • 1427 Переглядів
  • 0

Велика Британія затримає двох чоловіків, яких звинувачують у використанні нервового агента «Новачок» в містечку Солсбері, якщо ті коли-небудь виїдуть з Росії, заявив британський міністр внутрішніх справ Саджид Джавід.

У інтерв’ю BBC 9 вересня Джавід визнав, що в Росії чоловіки непідконтрольні британським законам, тож, на його думку, Кремль не дозволить їм виїхати за кордон.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні нервово-паралітичною речовиною «Новачок» Сергія Скрипаля і його дочки Юлії у Солсбері: це громадяни Росії Олександр Петров і Руслан Боширов.

У прокуратурі 5 вересня заявили, що мають «достатні докази» для їх обвинувачення. За даними слідства, росіяни в’їхали в Британію 2 березня за російським паспортами на чуже ім’я. Одним із головних доказом проти них є те, що в лондонському готелі, де вони жили, виявлені сліди «Новачка».

У Міністерстві закордонних справ Росії назвали це «інформаційною маніпуляцією».

Отруєння в березні Скрипалів, які після тривалого перебування в лікарні одужали, викликало дипломатичну кризу у відносинах між Великою Британією і ширше Заходом, з одного боку, і Росією, з іншого. Лондон звинуватив в отруєнні Скрипалів бойовою хімічною зброєю, яку почали розробляти в часи СРСР на території Росії, нинішню російську владу. Москва відкидає ці звинувачення.

Як повідомлялось, британські прокурори вважають причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії двох росіян — Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Згодом сало відомо, що організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердила оцінку Британії про те, що під час атаки в Еймсбері було застосовано нервовий агент “Новічок” такого ж типу, що і під час атаки проти Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE