Politerno > Україна і світ > Замовники вбивства Шеремета стануть відомі після зміни влади – Наливайченко

Замовники вбивства Шеремета стануть відомі після зміни влади – Наливайченко

  • 9 Вересня, 2018
  • 2467 Переглядів
  • 0

Вбивство журналіста Павла Шеремета у центрі Києва вписується в загальну картину переслідування і тиску на журналістів в Україні, а його розслідування свідомо затягується українськими правоохоронцями

Про це в інтерв’ю “Страні” розповів екс-глава СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, журналісти, які критикують Порошенка потрапляють в списки СБУ, а потім на сайтах (мається на увазі “Миротворець” – прим. ред.) з’являється на них вже приватна інформація: місце проживання, список контактів і т.д.

“Поле для провокації і небезпеки для журналіста тільки збільшується”, – пояснює Наливайченко. Виходить, що влада “здає” журналістів злочинцям і тому не варто розраховувати на розкриття таких злочинів.

“Немає розуміння, хто і за ким стежив (у момент вбивства Шеремета – прим. ред.) в тому кварталі, де була припаркована машина журналіста, куди заклали бомбу, велося стеження і за іншими людьми. Там були відеокамери, зйомку з яких поліції чомусь не віддали відразу. Я думаю, їх навмисне вилучили”, – відзначає Наливайченко.

Наливайченко вважає, що розслідувати вбивство Павла Шеремета – обов’язок прокуратури і особиста політична відповідальність президента Порошенка.

“Після цього вбивства стався цілий ланцюг терактів проти наших військових і волонтерів. З таким самим почерком, з використанням вибухівки. Як тільки зміниться влада, я впевнений, ми дізнаємося замовників цих вбивств”, – зазначив він.

Пропозиція найняти приватних іноземних детективів, непідзвітних лідерам поточної влади він також сприйняв скептично.

“Толку не буде. В Україні достатньо талановитих українських оперативників і слідчих. Необхідно замовити міжнародну експертизу. Але тут потрібна політична воля, – підкреслив Наливайченко.

Журналіст Павло Шеремет з 2012 року вів блог в інтернет-газеті “Українська правда”, заснував інтернет-видання “Історична правда”. Вів авторський проект “Діалоги” на українському телеканалі “24”, був ведучим на українському радіо “Весті”.

Шеремета вбили 20 липня 2016 року в Києві. У машині, в якій він їхав на роботу, спрацював вибуховий пристрій. Нагадаємо, Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Вибухівку йому підклали під автомобіль.

Як повідомлялось, перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін заявив, що слідство “встановило особу, яка може бути причетна до вбивства журналіста Павла Шеремета, але поки її не ідентифікувало”.

Читайте також: Наливайченко підпише меморандум Тимошенко про євроінтеграцію (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE