Politerno > Україна і світ > Суд зруйнував головний доказ НАБУ у справі “Трейд Коммодіті”

Суд зруйнував головний доказ НАБУ у справі “Трейд Коммодіті”

  • 28 Вересня, 2018
  • 1363 Переглядів
  • 0

Адміністративний апеляційний суд залишив чинним рішення першої інстанції щодо скасування акту Держаудитслужби, на якому побудовані звинувачення НАБУ на адресу Міноборони в завданні збитків при закупівлі палива у компанії “Трейд Коммодіті”.

Про це ЕП повідомив адвокат одного з інвесторів компанії, екс-заступник генерального прокурора України Віталій Касько.

Відповідне рішення суд ухвалив у четвер, 27 вересня. Апеляцію подавали Аудиторська служба та Національне антикорупційне бюро України.

“Апеляційний суд остаточно визнав, що акт Держаудитслужби на підставі якого було порушено кримінальне провадження, і який є по суті єдиним доказом у кримінальній справі щодо так званого розкрадання коштів при закупівлі пального Міноборони у компанії “Трейд Коммодіті” є незаконним і необгрунтованим”, – сказав Касько.

“Суд дослідив умови закупівлі і визнав, що коригування цін здійснювалося у відповідності до закону. По суті цей єдиний доказ, на якому ґрунтувалося кримінальне провадження, у четвер був зруйнований”, – додав адвокат.

За його словами, рішення вже набуло чинності.

“Більше того, слідство у кримінальному провадженні закінчено і захист вже ознайомився з матеріалами справи. Мушу вам сказати, що там немає жодного доказу того, що хтось отримав корупційну вигоду в результаті цієї господарської операції”, – заявив Касько.

Варто відзначити, що НАБУ ще має право звернутися до суду касаційної інстанції.

Наприкінці березня у НАБУ заявили про завершення досудового розслідування щодо посадовців Міноборони, яких підозрюють у розкраданні державних коштів у сумі понад 149 млн гривень.

Нардеп з БПП Сергій Лещенко заявляв, що за ТОВ “Трейд Коммодіті”, яке також виграло аукціони “Укрзалізниці” на поставку дизпалива на 2,91 млрд грн, стоїть Андрій Адамовський – “багаторічний бізнес-партнер і спільник” нардепа Олександра Грановського.

Сам Грановський заперечує свою причетність до компанії “Трейд Коммодіті” і готовий співпрацювати із НАБУ.

Читайте також: “Трейд Коммодіті” активно банкрутить свої юрособи

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE