Politerno > Україна і світ > Індонезія зупинила закупівлю російських Су-35 через загрозу санкцій США

Індонезія зупинила закупівлю російських Су-35 через загрозу санкцій США

  • 5 Жовтня, 2018
  • 1234 Переглядів
  • 0

Індонезія відкладає купівлю російських винищувачів Су-35 через санкції, які можуть бути накладені на країну за співпрацю з “Рособоронекспортом”.

Про це пише “Коммерсантъ”.

Обмежувальні заходи, які США готові ввести в рамках закону “Про протидію противникам США за допомогою санкцій” (CAATSA), позначилися на строках поставок Індонезії російських винищувачів Су-35.

Як зазначає видання, в Джакарті очікували надходження першої з 11 машин вже в жовтні, але США так і не дали Індонезії гарантій не застосовувати обмежувальні заходи.

Про складнощі, що виникли з реалізацією індонезійського контракту, розповіли два топ-менеджера підприємств російської оборонної промисловості і підтвердило джерело, близьке до апарату уряду.

За їх словами, договір на поставку 11 винищувачів Су-35 зберіг свою юридичну силу, але його реалізація буде відстрочена. Це пов’язано з санкціями CAATSA, які можуть бути накладені за співпрацю з “Рособоронекспортом” як на Індонезію, так і на контрагентів спецекспортера російських озброєнь.

“Ситуація неприємна, але ніяк не критична. Ми в постійному контакті з нашими індонезійськими партнерами, шукаємо шляхи виходу з ситуації “, – заявив один зі співрозмовників видання.

У “Рособоронекспорті” і Федеральній службі по ЗТЗ від офіційних коментарів утрималися.

Індонезія підписала контракт на ескадрилью Су-35 в лютому, ставши другим іноземним замовником винищувача даного типу (першу експортну угоду на 24 машини загальною вартістю понад $ 2 млрд було підписано в листопаді 2015 року з Китаєм).

Як відомо, у вересні США ввели санкції проти Китаю за покупку у РФ 10 бойових літаків СУ-35 в 2017 році і ракет для наземних ракетних комплексів С-400 в 2018 році.

Нагадаємо, Міністерство торгівлі Сполучених Штатів 26 вересня запровадило санкції проти 12 російських компаній, діяльність яких, на думку США, становить загрозу для національної безпеки та зовнішньополітичних інтересів країни.

Як повідомлялось, з 27 серпня почав діяти перший етап санкцій США проти Росії у зв’язку із застосуванням хімічної зброї на території Великої Британії.

На початку квітня США ввели нові санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, а також проти фінансових установ, державних і приватних компаній, пов’язаних з Кремлем.

Найбагатші російські бізнесмени зі списку журналу Forbes втратили понад 12 мільярдів доларів через санкції з боку США, а котирування акцій найбільших російських компаній і курс рубля обвалилися.

У липні цього року Президент США Дональд Трамп заявив, що санкції проти Росії залишаться без змін.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE