Politerno > Україна і світ > СБУ: Українська компанія поставила 28 тис. тонн щебеню для будівництва Керченського мосту

СБУ: Українська компанія поставила 28 тис. тонн щебеню для будівництва Керченського мосту

  • 4 Жовтня, 2018
  • 1602 Переглядів
  • 0

Співробітники СБУ викрили факти протиправного постачання в Росію щебеню для будівництва Керченського мосту.

Про це інформує прес-центр СБУ.

Зокрема, оперативники спецслужби виявили, що менеджмент одного з українських підприємств, яке здійснює видобуток щебеню, налагодив його постачання в країну-агресор. Ділки без необхідної дозвільної документації добували в кар’єрах, власником яких є громадянин РФ, корисні копалини і реалізовували їх, зокрема через посередників російської компанії, яка є дочірньою структурою “ВАТ “Мостозалізобетонконструкція”.

Співробітники СБУ встановили, що це підприємство при закупівлі продукції українських постачальників виконувало роботи з будівництва Керченського моста. Всього в Росію було здійснене 25 постачань щебеню загальною масою 28 тисяч тонн.

Через співпрацю української комерційної структури з російськими підприємствами, що здійснюють господарську діяльність на тимчасово окупованій території АР Крим, слідство вбачає в діях бізнесменів ознаки підтримки окупаційної адміністрації РФ на півострові.

В рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України правоохоронці провели обшуки в приміщеннях адміністрації кар’єрів і за місцем фактичного проживання директора підприємства. Співробітники СБУ виявили та вилучили документи, що підтверджують фінансово-господарські операції з російськими структурами, які діють в окупованому Криму.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх задіяних осіб у протиправному механізмі і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Завод Порошенка взяв участь в будівництві Кримського моста?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE