Politerno > Україна і світ > США ввели санкції проти російських бізнесменів і чиновників з “кремлівського списку”

США ввели санкції проти російських бізнесменів і чиновників з “кремлівського списку”

  • 6 Квітня, 2018
  • 1411 Переглядів
  • 0

Сполучені Штати ввели санкції проти російських бізнесменів і чиновників з “кремлівського списку”.

Повідомлення про це опубліковане на сайті міністерства фінансів США.

Загалом, США ввели санкції проти 7 російських олігархів і 17 чиновників. 

У санкційний список, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска, співвласник і голова наглядової ради консорціуму “Альфа-Груп” Михайло Фрідман і голова ради директорів групи компаній “Ренова” Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії, Ігор Ротенберг (брати Ротенберги, друзі юнацтва Володимира Путіна), голова ВТБ Андрій Костін, Сулейман Керімов, Володимир Богданов, Андрій Скоч, міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев, голова Росгвардіі Віктор Золотов, голова Роскомнадзора Олександр Жаров, губернатор Тульської області Олексій Дюмін, повпред президента РФ в ПФО Володимир Устинов, начальник Головного управління з протидії екстремізму МВС РФ Тимур Валіулін.

Санкції введені і проти 12 компаній, підконтрольних бізнесменам зі списку. Серед них пов’язані з Олегом Дерипаскою “Базовий елемент”, En+ і агрохолдинг “Кубань”, група компаній “Ренова” Віктора Вексельберга, – пише Медуза. 

США запроваджують санкції проти фігурантів “кремлівського списку” через втручання у вибори американського президента.

Як повідомлялось, наприкінці січня Міністерство фінансів США опублікувало так звану “кремлівську доповідь”, у якій перераховані імена наближених до президента РФ Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів, проти яких можуть бути введені санкції.

У списку 96 російських олігархів, чиї статки оцінюються на суму понад $1 млрд. Крім того, у списку 114 прізвищ високопосадовців, а також керівників державних компаній.

До списку Мінфіну США потрапили й російські компанії, які щонайменше на чверть належать державі і мають дохід понад 2 мільярди доларів.

Шведський економіст Андерс Ослунд, який був одним із консультантів “кремлівського списку”, заявив, що спочатку список укладала команда експертів, але пізніше чиновник із адміністрації Дональда Трампа доручив замінити його на перелік, складений на основі рейтингу Forbes найбагатших людей світу і прізвищ із адміністрації президента РФ.

Читайте по темі: Дешева “розводка” Кремля знову спрацювала

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE