Politerno > Україна і світ > Єврокомісія не підтримає “Північний потік-2”

Єврокомісія не підтримає “Північний потік-2”

  • 6 Квітня, 2018
  • 1488 Переглядів
  • 0

Проект будівництва газопроводу “Північний потік-2”, який Росія планує прокласти в обхід території України, не сприяє диверсифікації поставок газу до Європи, і не буде підтриманий Європейською комісією.

Як повідомляє УНІАН, про це під час брифінгу в Міністерстві енергетики заявив генеральний директор Директорату з питань енергетики Єврокомісії Домінік Рісторі.

“Наша позиція чітка: ми вважаємо, що “Північний потік-2″ не сприяє диверсифікації джерел і маршрутів постачання газу… Він не буде підтриманий з боку ЄС”, – сказав він.

За словами Рісторі, якщо “Північний потік-2” буде збудований, його робота порушуватиме принципи прозорості, недискримінаційності і вільного доступу європейських споживачів до джерел енергоносіїв.

27 березня, стало відомо, що Німеччина дала дозвіл на будівництво суперечливого газопроводу “Північний потік-2” по дну Балтійського моря.

5 квітня свій дозвіл на побудову газопроводу у винятковій економічній зоні надала Фінляндія.

Депутати Європарламенту підтримали законопроект Єврокомісії, який поширює правила внутрішнього газового ринку ЄС на російський Північний потік-2. Таким чином євродепутати підтримали блокування “Північного потоку-2”.

Як відомо, проект “Північний потік-2”  передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту – у тому числі Польща, країни Балтії та Данія – стверджують, що “Північний потік-2” збільшить залежність ЄС від “Газпрому”, який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Читайте також: Forbes: Німеччина і Росія в змові, вони ізолюють Україну

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE