Politerno > Україна і світ > Євродепутати підтримали блокування “Північного потоку-2”

Євродепутати підтримали блокування “Північного потоку-2”

  • 21 Березня, 2018
  • 1464 Переглядів
  • 0

Депутати Європарламенту підтримали законопроект Єврокомісії, який поширює правила внутрішнього газового ринку ЄС на російський Північний потік-2.

Про це повідомляє Reuters.

Пропозиція Комісії підтримали країни Східної Європи і Балтії, які побоюються, що трубопровід підриває зусилля ЄС зі скорочення залежності від Росії і підтримки ЄС для України, позбавляючи її транзиту газу.

Таким чином, комітет Європарламенту з питань промисловості, досліджень та енергетики схвалив поправки до газової директиви, згідно з якими правила Третього енергопакету повинні поширюватися і на морські газопроводи, що зв’язують ЄС з третіми країнами.

При цьому, прихильники трубопроводу, в тому числі Німеччина, виступають проти зміни правил як спроби блокувати Північний потік-2.

“Надто часто постачання газу використовується як політична зброя”, – прокоментував результати голосування польський член Європарламенту Єжи Бузек.

Нагадаємо, раніше проти будівництва Північного потоку-2 виступив і Держдеп США, а президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що проект поверне Європу до тотальної залежності від російського газу.

Раніше ми повідомляли, що Росія попросила гроші у Китаю, щоб будувати “Північний потік-2. ”Nord Stream 2 AG – оператор будівництва газопроводу “Північний поток- 2” провів попередні консультації з китайськими банками.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE