Politerno > Україна і світ > Росія перекинула до Лівії свої елітні десантні підрозділи – ЗМІ

Росія перекинула до Лівії свої елітні десантні підрозділи – ЗМІ

  • 9 Жовтня, 2018
  • 1266 Переглядів
  • 0

За останні кілька місяців Росія перекинула  у Лівію своїх військових для підтримки воєначальника Халіфи Хафтара, який контролює схід країни.

Про це повідомляє РБК з посиланням на джерело, близьке до Міноборони.

Навесні 2017 року про перекидання російських десантних підрозділів у Лівію повідомляв Reuters, але тоді російське військове відомство відмовилося підтверджувати цю інформацію, передає Настоящее время.

Джерела в Міноборони РФ розповіли, що у Лівії з частин в Підмосков’ї відправлені зокрема елітні десантні підрозділи. Співрозмовник видання не приховував, що російська присутність в Лівії пов’язана з нафтогазовими інтересами.

Британський таблоїд The Sun також повідомив, що Росія відправила до Лівії військовий контингент. За даними газети, кілька десятків військовослужбовців спецпризначення і співробітників Головного управління Генштабу (раніше ГРУ) займаються підготовкою кадрів армії маршала Халіфи Хафтара, якому Москва постачає зброю.

Також, за її даними, в Лівії Росія вже створила дві військові бази на північно-східному узбережжі країни – в містах Тобрук і Бенгазі, обидва об’єкти були розгорнуті під прикриттям “ПВК Вагнера“.

Пізніше 9 жовтня публікацію The Sun прокоментував прес-секретар посольства РФ у Великобританії. Він заявив, що Росія ніколи не планувала військове втручання в Лівію і “повністю віддана резолюції РБ ООН 1970, яка вводить ембарго на постачання зброї до Лівії”.

Голова комітету Держдуми з оборони Володимир Шаманов, своєю чергою заявив, що Лівія дійсно зверталася до Росії за підтримкою, але ніяких політичних рішень з цього питання не ухвалено.

Британське видання The Daily Mail повідомило, що президент Росії Володимир Путін планує розгортання військ та ракетних комплексів на сході Лівії, аби захопити контроль над найбільшим міграційним шляхом до Європи і створити там антизахідну твердиню.

Раніше найманців з “ПВК Вагнера” Росія розмістила у Центральноафриканській Республіці для “гарантування безпеки” президенту ЦАР Фостен-Арканжу Туадері і тренування місцевих військових.

Російських журналістів, які знімали фільм про найманців Вагнера, було вбито в Африці.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE