Politerno > Україна і світ > Константинополь підготував конституційну хартію для української церкви

Константинополь підготував конституційну хартію для української церкви

  • 29 Листопада, 2018
  • 1243 Переглядів
  • 0

Синод Вселенського патріархату оголосив, що підготував конституційну хартію (статут) для української церкви. В УПЦ КП нагадують, що після нинішнього засідання буде визначено в грудні дату скликання Об‘єднавчого Собору.

Про це йдеться у повідомленні Вселенського патріархату.

“В контексті рішення, прийнятого Вселенським патріархатом про надання автокефалії церкві України, і в очікуванні випуску Патріаршого та Синодального томосу, Святий і Священний синод підготував конституційну хартію української церкви”, – йдеться в рішенні синоду, опублікованому ввечері 29 листопада.

При цьому Синод Вселенського патріархату не назвав дату проведення в Україні Об’єднавчого собору.

В УПЦ КП нагадують, що після нинішнього засідання буде визначено в грудні дату скликання Об‘єднавчого Собору.

“Тож у Київському Патріархаті, відповідно до раніше досягнутих домовленостей, очікують на офіційне отримання детальної інформації про прийняті синодальні рішення, в тому числі щодо підготовленого Статуту Церкви. Київський Патріархат висловлює сподівання, що спільними зусиллями всіх залучених до процесу сторін невдовзі буде успішно завершено підготовчу роботу, Собор збереться і ухвалить необхідні рішення щодо об’єднання, обрання Предстоятеля Церкви та затвердження Статуту. Після чого, відповідно до раніше оголошених Вселенським Патріархатом рішень, Томос про автокефалію буде вручений Предстоятелю Церкви”, – додали в Київському патріархаті.

Президент Петро Порошенко оголосив, що було схвалено текст томосу про надання незалежності українській церкві. Він додав, що дату проведення Об’єднавчого православного собору незабаром оголосить патріарх Варфоломій.

Як відомо, у Стамбулі 27 листопада розпочалося засідання Священного Синоду Вселенського патріархату, на якому очікувалось визначення дати проведення об’єднавчого собору в Україні та обговорення тексту томосу.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтвердив намір дати українській церкві автокефаліюзняв анафему з патріарха Української православної церкви КП Філарета та предстоятеля Української православної автокефальної церкви Макарія та позбавив московського патріарха права висвячувати київського митрополита.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE