Politerno > Україна і світ > Луценко каже, що усіх замовників і організаторів убивства Гандзюк встановлено

Луценко каже, що усіх замовників і організаторів убивства Гандзюк встановлено

  • 3 Грудня, 2018
  • 1652 Переглядів
  • 0

Слідство встановило всіх замовників та організаторів нападу на радницю мера Херсона, громадську активістку Катерину Гандзюк, що призвів до її смерті.

Про це генпрокурор Юрій Луценко повідомив в інтерв’ю телеканалу ICTV, передає Інтерфакс-Україна.

“У цьому процесі вже оголошено про підозру помічникові одного з народних депутатів, і думаю, що найближчим часом ми оголосимо ще низку підозр, які остаточно покажуть коло осіб, причетних до замовлення, організації і виконання цього злочину”, – сказав він.

Генпрокурор зазначив, що є “кілька десятків версій” цього злочину, але на цей час слідство схиляється до думки, що знайдено основну версію.

“І ми бачимо мотив – це активність Гандзюк проти однієї з великих корупційних схем місцевої влади. І всі, хто замовив це вбивство, хто його організовував, нами встановлені”, – наголосив генпрокурор.

Нагадаємо, на початку жовтня Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на громадських діячів. Останній випадок – смерть радника мера Херсона Катерини Гандзюк, яку облили сірчаною кислотою в липні. ТСК очолив позафракційний народний депутат Борислав Береза.

Після виїзного засідання комісії в Херсоні Борислав Береза заявив, що ТСК з приводу Гандзюк отримала “жахливу” інформацію. “Те, що тут відбувається, – це не дно. Це гірше”, – додав нардеп.

Як повідомлялось, четверо з п’яти підозрюваних у спробі вбити активістку і радницю мера Херсона Катерину Гандзюк зізналися у скоєнні злочину.

Організатори спільноти “Хто замовив Катю Гандзюк?” назвали причину смерті радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк і вказали на слід депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука.

Згодом було заарештовано екс-помічника народного депутата від БПП Миколи Паламарчука Ігоря Павловського у справі вбивства Катерини Гандзюк.

Також ми повідомляли, що міський голова Херсона Володимир Миколаєнко назвав слідству прізвище людини, яку його заступниця Катерина Гандзюк підозрювала у замовленні нападу на неї, але за його словами – то не Паламарчук.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE