Politerno > Україна і світ > На окупованому Донбасі знаходиться щонайменше 89 цивільних заручників – правозахисники

На окупованому Донбасі знаходиться щонайменше 89 цивільних заручників – правозахисники

  • 16 Грудня, 2018
  • 1178 Переглядів
  • 0

На окупованому Донбасі бойовики утримують щонайменше 89 цивільних заручників.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, такі дані оприлюднила “Медійна ініціатива за права людини” (МІПЛ), яка ідентифікувала цих людей.

За даними організації, на окупованій Луганщині бойовики утримують 6 військових та 13 цивільних. Найімовірніше, цих людей утримують у Луганському СІЗО та колишньому приміщенні управління СБУ (тепер – так зване “МГБ ЛНР”).

На Донеччині бойовики утримують 7 військовополонених та 76 цивільних заручників, ймовірно, у СІЗО Донецька, Макіївській виправній колонії №32, Сніжнянській виправній колонії №127, а також у захопленому приміщенні арт-центру “Ізоляція”.

Серед заручників – український журналіст, автор Радіо Свобода Станіслав Асєєв (Васін), який перебуває в ув’язненні, за різними даними, з травня або червня 2017 року. Окрім того правозахисники назвали імена деяких українських військових, які утримуються у полоні сепаратистів вже майже 4 роки.

 

Як повідомлялось, в березні перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко висловила думку, що після історії зі звинуваченнями народного депутата Надією Савченко, яку свого часу звільнили з російського ув’язнення, Україні буде складніше домагатися звільнення інших політв’язнів.

У грудні 2017 року відбувся обмін ув’язненими між бойовиками Донбасу та українською стороною. Остаточні цифри обміну полоненими між Україною і “ЛДНР” – 73 на 233 людини. Голова Служби безпеки України Василь Грицак тоді заявив, що в ОРДЛО ще залишаються заручниками 103 особи.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE