Politerno > Україна і світ > НКРЕКП: Новий ринок електроенергії готовий до впровадження з 1 січня

НКРЕКП: Новий ринок електроенергії готовий до впровадження з 1 січня

  • 31 Грудня, 2018
  • 1430 Переглядів
  • 0

Новий роздрібний ринок електроенергії готовий до впровадження з 1 січня 2019 року.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook голова Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг Оксана Кривенко.

У необхідний термін було укладено угоди з учасниками ринку.

Укрінтеренерго як постачальник “останньої надії” оприлюднив перелік споживачів.

Енергоринок оприлюднив на своєму сайті інформацію щодо укладених договорів із учасниками роздрібного ринку електроенергії з купівлі-продажу.

“Це означає, що із зазначеними компаніями юридично врегульовані відносини щодо купівлі ними електроенергії з метою її подальшого постачання споживачу, а також купівлі електроенергії для покриття втрат для операторів систем розподілу”, – написала Кривенко.

Нагадаємо, на виконання зобов’язань України по Третьому енергетичному пакету ЄС 13 квітня 2017 року парламентаріями прийнятий закон “Про ринок електричної енергії”.

14 квітня фракція “Батьківщина” зареєструвала проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону “Про ринок електричної енергії України”. У “Батьківщині” тоді заявили, що закон про ринок електричної енергії (№4493) був ухвалений на догоду кланам і є абсолютно корупційний.

У червні 2017 року Петро Порошенко підписав закон “Про ринок електричної енергії”.

Закон “Про ринок електроенергії” передбачає впровадження нової моделі ринку, що включає ряд сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринок “на добу вперед”, внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг.

При реалізації закону передбачається дворічний перехідний період.

Документ запроваджує норми Третього енергетичного пакета ЄС, в тому числі в питанні поділу компаній за напрямками розподілу і передачі електроенергії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE