Politerno > Україна і світ > ЦВК не зможе зареєструвати Симоненка кандидатом у президенти – КВУ

ЦВК не зможе зареєструвати Симоненка кандидатом у президенти – КВУ

  • 4 Січня, 2019
  • 1515 Переглядів
  • 0

Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко не зможе зареєструватись кандидатом на пост президента, висунутим своєю партією.

Про це заявив генеральний директор всеукраїнської громадської організації “Комітет виборців України” Олексій Кошель у коментарі “Укрінформу“.

“Заява комуністичної партії — це не більше, ніж порожні політичні заяви, які не мають під собою жодних підстав. Відповідно до закону про вибори Симоненко як висуванець КПУ не може бути зареєстрований Центральною виборчою комісією. Натомість є всі підстави для того, щоб Центрвиборчком зареєстрував Симоненка як самовисуванця”, – зазначив експерт.

Водночас, за словами Кошеля, КПУ може заявити про підтримку Симоненка як самовисуванця на пост президента і провести агітаційну кампанію із використанням своєї символіки.

“Сьогодні КПУ продовжує залишатися однією зі 153 офіційно зареєстрованих політичних партій України, судовий процес щодо її заборони триває уже понад два роки”, – пояснює голова КВУ.

Водночас Кошель висловив думку, що метою Симоненка в участі у президентських виборах може бути бажання надати політичного забарвлення кримінальним справам, порушеним проти нього особисто, чи можливим кримінальним справам.

Так, експерт нагадав, що до лідера КПУ “були запитання” з боку правоохоронних органів. Крім того, він додав, що, за даними аналітичних звітів КВУ, офіційні фінансові звіти Компартії не корелюються із тими видатками, які партія реально може здійснювати і здійснює.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE