Politerno > Україна і світ > Усі члени Синоду Вселенського патріархату підписали томос ПЦУ

Усі члени Синоду Вселенського патріархату підписали томос ПЦУ

  • 9 Січня, 2019
  • 1221 Переглядів
  • 0

Усі члени Синоду Вселенського патріархату в середу, 9 січня, підписали томос про автокефалію Православної церкви України.

Про це повідомило грецьке видання Romfea.

Вселенський патріарх поставив свій підпис ще 5 січня. Після цього документ передали митрополиту Київському і всієї України Епіфанію і доправили в Україну.

7 січня після різдвяного богослужіння в Софійському соборі томос виставили для огляду, після чого його знову відвезли в Стамбул для допідписання.

Нагадаємо, що Православна церква України була створена 15 грудня 2018 року на об’єднавчому соборі УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частини УПЦ Московського патріархату.

Як повідомлялось, 5 січня у Стамбулі відбулося підписання томоса про автокефалію Православної Церкви в Україні. Згодом з’явився текст підписаного Варфоломієм томосу

6 січня Вселенський патріарх Варфоломій у Стамбулі передав томос про автокефалію Православної Церкви України митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

7 січня предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній та президент Петро Порошенко урочисто внесли до Софійського собору в Києві томос про автокефалію.

Читайте також: Без Філарета, але з “Наріком” і з Порошенком на п’єдесталі. Як підписували Томос в Стамбулі і що у ньому значиться

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE