Politerno > Україна і світ > Льовочкін і Ахметов причетні до справи Манафорта – CNN

Льовочкін і Ахметов причетні до справи Манафорта – CNN

  • 10 Січня, 2019
  • 1195 Переглядів
  • 0

Українські олігархи Сергій Льовочкін та Рінат Ахметов, імовірно, отримували від екс-голови виборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта дані соцопитувань, пов’язаних з президентськими виборами у США 2016 року.

Про це СNN повідомили в середу джерела, обізнані зі справою, пише УП.

“Сергій Льовочкін і Ринат Ахметов, два українських олігархи, які роками платили Полу Манафорту за його політичну роботу в своїй країні, могли бути отримувачами даних американських опитувань, якими Манафорт поділився з Костянтином Кілімніком під час президентської кампанії 2016 року”, – йдеться у статті.

Спільний із Кілімником, якого пов’язують із російською розвідкою, доступ до даних американських опитувань виявили цього тижня через помилку форматування при спробі засекретити ці нюанси справи.

У команді спецпрокурора США Роберта Мюллера вже вводили Льовочкіна й Ахметова у коло причетних до справи Манафорта як ключових щедрих шанувальників лобіста.

Читайте також: Визнання провини Манафортом принесло ганьбу Skadden, яку замовляли “мочити” Тимошенко

Міністерство юстиції США просило Мюллера вивчити зв’язки проросійських українців з Манафортом у контексті імовірної координації дій Кремля з кампанією Трампа.

За декілька років Манафорт заробив мільйони в Україні, зокрема це були перекази від Ахметова й Льовочкіна через офшорні банківські рахунки.

До 2015 року виплати, ймовірно, завершилися, проте в одному з листів до свого бухгалтера у серпні 2016 року Манафорт написав, що в листопаді 2016 року він очікував виплату 2,4 млн доларів за роботу, яку він виконував в Україні.

Речник Манафорта Джейсон Малоні в середу підтвердив, що Манафорт очікує отримати $ 2,4 млн доходу від українців, включаючи Льовочкіна й Ахметова, – але це відшкодування старих боргів, що передували кампанії Трампа.

Втім, дані з суду й інформація про українських олігархів підтверджують, що Манафорт був зацікавлений в отриманні готівки з іноземної країни, поки він керував кампанією Трампа.

Читайте також: Швидке чтиво: “євреї Обами” та інші шокуючі подробиці нових документів у “справі Манафорта”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE