Politerno > Україна і світ > За що російський олігарх Фукс потрапив під американські санкції

За що російський олігарх Фукс потрапив під американські санкції

  • 10 Січня, 2019
  • 1170 Переглядів
  • 0
Павло Фукс

Бізнесмен Павло Фукс погрожував лобістові Республіканської партії США “методами впливу” часів 1990-х, якщо той не поверне гроші за квитки на інавгураційний сніданок американського президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє Telegram-канал The Newsroom, який ведуть журналістки Тетяна Ніколаєнко і Оксана Денисова.

Російсько-український бізнесмен Павло Фукс, у якого нібито виникли проблеми при відвідуванні мексиканського курорту, потрапив в” чорний список “американської влади після погроз лобістові Республіканської партії США, який продав квитки на інавгураційний сніданок Дональда Трампа.

За їхніми даними, квитки він придбав для себе і нинішнього нардепа, співголови депутатської групи “Партія “Відродження” Віталія Хомутинника.

“За кожен квиток з “місцем під сонцем” Фукс заплатив за сотні тисяч доларів емігрантові з пострадянського простору, який за станом на 2017 -й вже працював лобістом Республіканської партії. В результаті Фукс і Хомутинник отримали місця, з яких Трампа можна було розгледіти хіба що під мікроскопом. Через що Фукс принципово образився”, – інформує Telegram-канал.

За його даними, лобіст пояснював Фуксу, що домовленості виконав, “квитки були видані, а про те, що обидва покупця будуть “сидіти у Трампа на колінах” в цих домовленостях ні слова не було”.

“Але Фукса це не задовольнило, і він захотів повернути свої гроші, а в разі відмови пообіцяв застосувати до недобросовісного продавця “методи впливу”, характерні для часів перетворення бандформувань в олігархат в 90-х роках минулого століття. Наляканий лобіст звернувся за допомогою до правоохоронних органи США, в результаті чого Фукс виявився в “чорному списку”, – пишуть журналістки.

Вони відзначають, що на даний момент Фуксу заборонений в’їзд в Ізраїль, США і сателіти Сполучених Штатів, “про що Фукс зазвичай дізнається експериментальним методом, тобто після приїзду в кожну окремо взяту країну, що і сталося в аеропорту мексиканського Канкуна”.

8 січня видання” Обозреватель “з посиланням на свої джерела, першим заявило, що Фукса разом з нардепом від “Народного фронту” Андрієм Іванчуком затримали в Мексиці.

Пізніше про це повідомила головний редактор програми “Схеми” (“Радіо Свобода”) Наталія Седлецька з посиланням на джерела з оточення Фукса і системи міжнародного правопорядку.

За її інформацією, Фукс і Іванчук були затримані міграційною службою Мексики після прильоту в аеропорт Канкун. Іванчука відпустили, а проблеми на кордоні виникли тільки у Фукса. Український бізнесмен нібито знаходиться в чорному списку США.

Про їх затримання також повідомляв Telegram-канал The Newsroom.

9 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Іванчука в Мексиці ніхто не затримував, а у Фукса “були питання з приводу дозволу на в’їзд”.

Сам Фукс опублікував своє відео нібито з Мексики, щоб продемонструвати, що він знаходиться там.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE