Politerno > Україна і світ > САП хоче арештувати 300 тисяч доларів Насірова в Британії

САП хоче арештувати 300 тисяч доларів Насірова в Британії

  • 7 Лютого, 2019
  • 1418 Переглядів
  • 0

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд арештувати 300 тисяч доларів США з британських рахунків екс-голови ДФС Романа Насірова.

Про це четвер повідомляє САП на своїй сторінці у Facebook.

Вказується, що під час засідання у Шевченківському райсуді Києва у справі про обвинувачення Насірова прокурором САП подано клопотання про арешт майна підсудного.

“Встановлено, що екс-голова ДФС щонайменше протягом 3 років мав у розпорядженні кошти в сумі 297 730 доларів США на рахунку у фінансовій установі на території Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії”, – йдеться у повідомленні.

“Разом з тим, ці гроші не відображались у жодній з його декларацій під час його перебування на посадах державного службовця, за винятком декларації кандидата в Президенти України, поданої одразу ж після інформування обвинуваченого про виявлення цих коштів правоохоронними органами”, – заявляє САП.

В декларації Насірова вказано, що він має 297 730 доларів на брокерському рахунку “Інтерактів Брокерс”.

Згідно з повідомленням, суд оголосив перерву до 11:00 год. 14 лютого 2019 року для ознайомлення сторони захисту із клопотанням прокурора та підготовку пояснень.

11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, та наказав виплатити йому компенсацію у 184 тисячі гривень.

Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. Кабінет міністрів звільнив його ще 31 січня 2018 року.

У зв’язку із поновленням на посаді ­ голови ДФС України Романа Насірова США вважають, що судова і антикорупційна реформи України далекі від досконалості.

Читайте також: Занесли назад. Хто і навіщо повертає Романа Насірова в крісло глави ДФС

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE