Politerno > Україна і світ > Суд поновив скандально відомого Насірова на посаді голови ДФС

Суд поновив скандально відомого Насірова на посаді голови ДФС

  • 11 Грудня, 2018
  • 1436 Переглядів
  • 0

Окружний адміністративний суд Києва 11 грудня поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Про це УП повідомив адвокат Насірова Любомир Дроздовський.

“У судовому засіданні була оголошена вступна і резулятивна частина рішення суду, яким задоволено позов, визнано протиправним і скасовано розпорядження Кабінету міністрів України про звільнення”, – сказав він.

“Поновлено його (Насірова – ред.) на посаді голови Державної фіскальної служби України і стягнуто компенсацію за час вимушеного прогулу. Рішення в частині поновлення підлягає негайному виконанню”, – додав Дроздовський.

За його словами, рішення про поновлення Насірова на посаді може бути оскаржене.

Як повідомлялось, Державна фіскальна служба за часів Романа Насірова видала податкових розстрочок 70 компаніям на суму понад 18 млрд гривень.

Також відомо, що Роман Насіров розстрочив сплату податків Автоскладальному заводу №1 компанії “Богдан Моторс” протягом грудня 2016 року, перебуваючи на посаді голови Державної фіскальної служби.

У серпні суд наказав розслідувати дії слідчих та прокурорів щодо екс-очільника ДФС Романа Насірова у справі про його незаконне затримання та повідомлення про підозру.

Раніше суд продовжив дію зобов’язань, покладених на екс-очільника Державної фіскальної служби Романа Насірова. Під час засідання суд оголошував перерву через повідомлення про мінування. Згодом суд зняв з Насірова електронний браслет.

Як відомо, в ніч на 3 березня Насірову вручили підозру, уряд відсторонив Насірова з посади голови ДФС на час розслідування у справі.

Вночі 7 березня Солом’янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

Роман Насіров підозрюється у вчинені дій, які завдали державі шкоди на суму 2 млрд грн. Слідство вважає, що Насіров приймав безпідставні рішення про відтермінування рентної плати за видобування корисних копалень. Це допомогло народному депутату Олександру Онищенку втілити у життя корупційні схеми, які йому інкримінуються.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ “Фірма “Хас”, ТОВ “Карпатнадраінвест”, ТОВ “Надра Геоцентр”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE