Politerno > Україна і світ > Тимошенко пообіцяла посадити трьох друзів Порошенка

Тимошенко пообіцяла посадити трьох друзів Порошенка

  • 23 Лютого, 2019
  • 1674 Переглядів
  • Comments Off

Лідер партії ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що в разі перемоги на президентських виборах вона виконає обіцянку чинного глави держави Петра Порошенка – посадити трьох його друзів.

“Якщо так Господь і народ вирішить, і я зможу перемогти, я виконаю зобов’язання, яке взяв президент на перших порах, і посаджу трьох його друзів”, – заявила Тимошенко на зустрічі з Федерацією роботодавців України та Об’єднанням роботодавців в Києві в суботу, передає “Інтерфакс-Україна“.

За словами кандидата в президенти, судова гілка влади буде “незалежним від політичних впливів дієвим інструментом у боротьбі з корупцією”.

У той же час Тимошенко переконана, що анонсований, але так і не виконаний нинішнім президентом підхід колишнього прем’єр-міністра Сінгапуру Лі Куан Ю, який пропонував для боротьби з корупцією “посадити трьох друзів”, повинен бути доповнений корінними змінами правоохоронної системи.

“Якщо залишиться система, при якій одна людина буде приймати рішення: кого стратити, а кого милувати, – це буде означати відсутність системи управління. На системному рівні потрібно встановити баланси і противаги, ефективну систему контролю судочинства. Ця система не може діяти фрагментарно, вона повинна функціонувати як єдиний механізм, який не допустить таких наслідків”, – зазначила лідер “Батьківщини”.

До того ж Тимошенко запевнила, що після прийняття нової Конституції на всеукраїнському референдумі, “президент більше ніколи не буде впливати на суди”.

Тимошенко також підписала Меморандум про співпрацю з Федерацією роботодавців України та Об’єднанням організацій роботодавців.

Нагадаємо, 19 червня 2014 року, представляючи в парламенті генпрокурора Віталія Ярему, президент Петро Порошенко сказав: “В якості напутнього і символічного побажання моя улюблена цитата автора сінгапурського дива Лі Куан Ю: “Як почати боротьбу з корупцією? Почніть з того, що треба посадити трьох своїх друзів. ви точно знаєте, за що, вони знають, за що , і народ вам повірить”.

Читайте також: Тимошенко відкинула причетність до “пірамід” та розповіла про “домовленості” з Аваковим (Відео)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE