Politerno > Україна і світ > Парламент може заблокувати завищені платіжки за газ

Парламент може заблокувати завищені платіжки за газ

  • 25 Лютого, 2019
  • 1603 Переглядів
  • Comments Off

Верховна Рада 28 лютого планує розглянути проект постанови про вжиття заходів для припинення необґрунтованого нарахування платежів за природний газ.

Про це сказав Голова ВР Андрій Парубій під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє “Укрінформ”.

“Попереднього тижня ми домовлялися про створення робочої групи з підготовки постанови про вжиття заходів для припинення необґрунтованого нарахування платежів за природний газ побутовим споживачам” – сказав Парубій.

За його словами, ця постанова була підготовлена апаратом Верховної Ради у взаємодії з комітетами.

“У четвер проект постанови був розданий усім представникам фракцій, які були на Погоджувальній раді. І ми домовилися, що сьогодні голови фракцій після ознайомлення підпишуть цей документ. Відповідно у середу буде можливість розглянути його на комітеті і в четвер його проголосувати”, – зазначив Голова ВР.

Нагадаємо, восени 2018 року багато операторів газорозподільних мереж у платіжках здійснили донарахування побутовим споживачам обсягів газу в середньому до 1,5%, яке врахувало різницю в приведенні до стандартних умов. Зробили це облгази і газзбути групи РГК Дмитра Фірташа.

Як повідомлялось, у грудні минулого року прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що планує провести глобальну перевірку облгазів-монополістів, які нараховують жителям незрозумілі борги і завищують ціну на газ.

Читайте також: Тимошенко закликала бойкотувати розгляд законопроектів до введення мораторію на подорожчання газу (Відео)

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE