Politerno > Україна і світ > ЦВК легалізувала можливість платити агітаторам – Власенко

ЦВК легалізувала можливість платити агітаторам – Власенко

  • 25 Лютого, 2019
  • 1723 Переглядів
  • Comments Off

Викриття масштабної мережі підкупу виборців командою Петра Порошенка змусило ЦВК легалізувати можливість оплати роботи агітаторів.

Про це заявив заступник голови фракції “Батьківщина” Сергій Власенко.

“У законі чітко прописано, що не можна платити агітаторам, але ЦВК ухвалило рішення, що, виявляється, можна”, – наголосив він під час Погоджувальної ради лідерів фракцій та комітетів парламенту у понеділок, повідомляють на сайті партії.

С.Власенко пояснив, що 22 лютого ЦВК ухвалила постанову (№ 376), яка передбачає відшкодування витрат фізичним особам, залученим до безпосереднього здійснення заходів передвиборної агітації. Зокрема, йдеться про витрати на телефонні послуги, проїзд (включаючи перевезення багажу), харчування, проживання та інші витрати в разі здійснення заходів передвиборної агітації в іншому населеному пункті, тощо.

Депутат від “Батьківщини” додав, що “саме руками обласних та районних держадміністрацій здійснюється пряме використання місцевих бюджетних програм на підкуп на користь чинного глави держави та кандидата в президенти Петра Порошенка”.

Як повідомлялось, штаб кандидата в президенти Анатолія Гриценка вважає, що Центрвиборчком своїм роз’ясненням про агітацію легалізувала підкуп виборців.

Читайте також: Аваков: заступник глави фракції БПП під слідством через заяви двох кандидатів

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE