Politerno > Україна і світ > У штабі Гриценка заявили, що ЦВК узаконила скупку голосів виборців

У штабі Гриценка заявили, що ЦВК узаконила скупку голосів виборців

  • 25 Лютого, 2019
  • 1393 Переглядів
  • Comments Off

Штаб кандидата в президенти Анатолія Гриценка вважає, що Центрвиборчком своїм роз’ясненням про агітацію легалізувала підкуп виборців.

Про це написав представник Гриценка в ЦВК Руслан Чорнолуцький у Facebook.

“Постанова ЦВК №376 дозволила юридичним особам отримувати кошти з виборчого фонду кандидата і витрачати їх на оплату робіт або послуг агітаторів, нібито компенсуючи їм телефонні послуги, проїзд (включаючи перевезення багажу), харчування, проживання та інші витрати в разі здійснення заходів передвиборної агітації, що є прямим підкупом виборців”, – нагадав Чорнолуцький.

Крім того, додав представник Гриценка, постанова дозволяє юридичним особам залучати виборців до агітації без укладання з ними цивільно-правових угод або трудових договорів, а юридичні особи при цьому звільняються від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

“Таким чином, ЦВК по-перше у незаконний спосіб спробувала вивести у законну площину побудову схеми скупки голосів, які масштабно розгортаються владним кандидатом(“Пєтіна тисяча”) по усій країні. А по-друге, ЦВК дозволила прямо порушувати трудове та податкове законодавство України, спонукаючи до кримінального злочину”, – написав Чорнолуцький.

За його словами, Гриценко вважає постанову ЦВК №376 незаконною і “вже оскаржує…в адміністративному суді”.

Нагадаємо, 22 лютого ЦВК роз’яснила положення про проведення агітації і підкуп виборців.

Читайте також: Аваков: заступник глави фракції БПП під слідством через заяви двох кандидатів

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE