Politerno > Україна і світ > СБУшника зі “справи Гладковського” судять не за оборудки в Укроборонпромі

СБУшника зі “справи Гладковського” судять не за оборудки в Укроборонпромі

  • 12 Березня, 2019
  • 1104 Переглядів
  • Comments Off

Справа проти працівників СБУ Дмитра Москаленка, Валерія Тирана та підприємця Андрія Рогози жодним чином не стосується оборудок в “Укроборонпромі”.

Про це повідомляє УП.

Співробітника СБУ Дмитра Москаленка та підприємця Андрія Рогозу, які фігурують у розслідуванні журналістів про розкрадання в обороному комплексі, судять за шахрайство на майже 20 мільйонів гривень.

За версією слідства, чоловіки ввели в оману цивільну дружину колишнього чиновника, заволодівши її коштами загалом на 19 741 600 гривень.

Екс-заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Олександра Сухомлина у 2016 році затримали у справі про злочинне угруповання колишнього президента Віктора Януковича. Його цивільна дружина, бажаючи знайти якісну юридичну допомогу, звернулась до Рогози, із яким давно була знайома.

Рогоза не мав реальної можливості надати допомогу, але вирішив обманути жінку і отримати від неї гроші. Для цього, за версією слідства, він вступив у змову із Москаленком і Тираном. Кошти троє обвинувачених розподілили між собою.

Пізніше спільники дізнались, що екс-чиновнику Сухомлину пропонують укласти угоду про визнання винуватості, для чого він має дати викривальні покази проти інших учасників угруповання Януковича. Однак Рогоза та два СБУшника просили його таких показів не давати.

За версією слідства, перед тим чоловіки зв’язались із іншими неназваними представниками оточення Януковича та пообіцяли посприяти тому, щоб Сухомлин їх не видав.

Зрештою, колишній заступник міністра зрозумів, що знайомі дружини не допомагають йому, і тому уклав угоду зі слідством, надавши потрібні викривальні свідчення.

У травні 2018 року Печерський райсуд Києва призначив справу проти Рогози, Москаленка та Тирана до розгляду.

Як відомо, Служба безпеки заявила, що їхнього співробітника Дмитра Москаленка, який є фігурантом розслідування журналістів видання “Bihus.info”, затримали у 2016 році за підозрою у шахрайстві і наразі судять.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE