Politerno > Україна і світ > У двох регіонах заявляють про тиск СБУ на членів ДВК від Юлії Тимошенко

У двох регіонах заявляють про тиск СБУ на членів ДВК від Юлії Тимошенко

  • 12 Березня, 2019
  • 1454 Переглядів
  • Comments Off

В Запоріжжі представники штабу Тимошенко, які зареєстровані членами територіальних виборчих комісій, отримали 73 повістки з викликом на допит в УСБУ.

Зокрема, львівський політолог, керівник ГО «Львівська політика» Андрій Вихопень заявив, що у Львові сьогодні працівники СБУ телефонують членам ДВК від кандидата у президенти України Юлії Тимошенко і викликають на допити, під час яких пропонують відмовитись від участі у виборах за свого кандидата.

Про це політолог повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Репресії щодо «батьківщинівців» докотились до Львівщини. Сьогодні працівники СБУ почали масовий терор стосовно членів ДВК від кандидата на посаду президента України Юлії Тимошенко: дзвонять і викликають на допити, на яких «м‘яко» пропонують відмовитись від участі у виборах за кандидата Тимошенко. Що це, як не політичне переслідування і терор», – зазначає у дописі політолог.

Він також вказав номер телефону, з якого нібито здійснюються дзвінки членам ДВК і зазначив, що «є чесні офіцери в службі, що повідомили про власника цього номера телефону, це відділ «Т» СБУ».

У прес-службі управління СБУ у Львівській області кореспонденту УНІАН повідомили, що «наразі дану інформацію не коментують».

Читайте також: СБУ “пресує” партійців “Батьківщини” та прихильників Тимошенко у Підволочиському районі

Водночас, керівник Запорізької міської організації ВО «Батьківщина» Віталій Рябцев повідомив УНІАН, що у Запоріжжі представники виборчого штабу Юлії Тимошенко, які зареєстровані членами територіальних виборчих комісій, отримали 73 повістки з викликом на допит в УСБУ в Запорізькій області.

«73 повістки. 73 допити. Керівники партійних груп, члени ДВК. Тільки 7 березня подали своїх представників в комісії », – заявив він.

Також Рябцев упевнений, що силові органи відкрито втручаються у виборчий процес: «У випадку затримання вдома або на вулиці будь-якого члена ДВК буде розпочато безстрокову акцію протесту біля облдержадміністрації», – також сказав він.

Представників кандидата в президенти викликають на допит 14 березня. За даними, вказаними в повістках, слідчі дії будуть проводитися в рамках кримінального провадження, відкритого 12 лютого 2019 року.

В лютому співробітники СБУ провели низку обшуків за місцем проживання партійних співробітників і волонтерів кандидата в президенти Юлії Тимошенко. Пізніше у відомстві повідомили, що підозрюють їх в підкупі виборців на майбутніх президентських виборах.

Читайте також: В Тернопільському Управлінні СБУ триває допит партійців “Батьківщини” та прихильників Юлії Тимошенко

 

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE