Politerno > Україна і світ > У штабі Порошенка кажуть, що дозволу у Путіна щодо його обличчя на бордах не питали

У штабі Порошенка кажуть, що дозволу у Путіна щодо його обличчя на бордах не питали

  • 9 Квітня, 2019
  • 1705 Переглядів
  • Comments Off

У виборчому штабі чинного президента Петра Порошенка кажуть, що не питали згоди на використання зображення у президента Росії Володимира Путіна, оскільки він – поза законом.

Відповідне пояснення розміщено на Facebook-сторінці штабу.

“У Путіна, зрозуміло, згоди не питали. І це природно. Путін – поза законом. Він розв’язав війну проти України. Він анексував Крим. Він вбивця тисяч і тисяч українців”, – йдеться в коментарі.

“Дивує інше – кількість українських експертів та політиків, які виступили на захист порушених прав Путіна. Серед них, на жаль, і офіційні представники кандидата Зеленського”, – йдеться також у коментарі.

У штабі зазначають, що “завдання рекламного сюжету – нагадати країні, що в умовах таких зовнішніх викликів потрібен сильний Президент та Верховний Головнокомандувач, фаховий, добре освічений і досвідчений дипломат, вправний переговорник з високим міжнародним авторитетом”.

За словами політтехнологів Порошенка, сюжет борду не означає, ніби в команді Порошенка вважають Зеленського агентом Путіна.

“Категорично ні. Але ми твердо переконані, що Путін мріє про слабкого, непідготовленого президента, що дозволить Кремлю взяти Україну під контроль. Врешті-решт, сам Путін сказав, що його влаштує будь-хто на посаді президента України, крім Порошенка. Але буде так, як вирішить український народ”, – резюмують у штабі.

У свою чергу радник президента Юрій Бірюков заявив, що поява портрета президента РФ Володимира Путіна на передвиборних фондах Петра Порошенка – це, зокрема, меседж до тих, хто у першому турі проголосував за інших кандидатів.

Про це він написав у Facebook.

За його словами, поява нових бордів з Путіним викликала бурхливе обговорення, особливо після заяв Порошенка в ефірі ICTV про те, що “Зеленський не ставленник Кремля”.

“Розчарувалися ті, кому сподобалася м’яка риторика на телеефірі. Ага. Тобто, потрібно було Донбасу обіцяти перемир’я і діалог, а Львову обіцяти продовження боротьби. Реально, мені такі поради сьогодні приходили в лічку – робіть різні меседжі для різних географій”, – написав Бірюков.

Він наголосив, що Україна – це одна країна, якою б різноманітною і суперечливою вона не була  і позиція Порошенка – “захищати її, захищати від Путіна”.

Крім того, Бірюков підкреслив, що прохід Порошенка до другого туру був дуже під питанням, але завдання було реалізовано, саме тим штабом, який і розробляв стратегію на другий тур.

“Ядерні прихильники Порошенка в переважній масі свій якраз і ідентифікують головну загрозу країні не в Зеленському, а в Путіні. Путіну вкрай зручна і вигідна слабка фігура в кріслі президента. Підконтрольна кому-небудь. Путіну не обов’язково контролювати безпосередньо”, – написав радник.

“А ось всім патріотам країни, які в першому турі зробили інший вибір – їм варто задуматися і на них звернений меседж”, – зазначив він.

Нагадаємо, після оголошення результатів першого туру президентських виборів штаб Порошенка почав поширювати агітацію, на якій чинний глава держави протиставляє себе у другому турі виборів президенту Росії Володимиру Путіну.

Відповідно до статті 8 закону України Про рекламу, “у рекламі забороняється вміщувати зображення фізичної особи або використовувати її ім’я без письмової згоди цієї особи”.

Стаття 64 також вводить обмеження безпосередньо щодо ведення передвиборчої агітації. Зокрема, вона забороняє участь у передвиборчій агітації “особам, які не є громадянами України”.

Читайте також: Петро Порошенко і Алішер Усманов. Змова під дахом Кремля?

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE