Politerno > Україна і світ > Мер Черкас обіцяє демонтувати білборди з Порошенком і Путіним

Мер Черкас обіцяє демонтувати білборди з Порошенком і Путіним

  • 10 Квітня, 2019
  • 1505 Переглядів
  • Comments Off

Влада Черкас буде демонтувати білборди з зображенням чинного президента України Петра Порошенка та президента РФ Володимира Путіна, якщо такі з’являться.

Про це повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко у Facebook.

“Зараз у багатьох містах України розміщують борди одного із кандидатів в президенти із зображенням Путіна”, – зазначив він.

“Попереджаю власників рекламного бізнесу в Черкасах: у разі появи на ваших бордах зображення російського агресора, виконавчий комітет міської ради оперативно проголосує за демонтаж конструкції!”, – заявив Бондаренко

“Цей покидьок завдав стільки шкоди нашій Україні, що я вважаю аморальним поширювати подібні речі. Нам Путіна у місті непотрібно!” – додав мер Черкас.

Нагадаємо, після оголошення результатів першого туру президентських виборів штаб Порошенка почав поширювати агітацію, на якій чинний глава держави протиставляє себе у другому турі виборів президенту Росії Володимиру Путіну.

Відповідно до статті 8 закону України Про рекламу, “у рекламі забороняється вміщувати зображення фізичної особи або використовувати її ім’я без письмової згоди цієї особи”.

Стаття 64 також вводить обмеження безпосередньо щодо ведення передвиборчої агітації. Зокрема, вона забороняє участь у передвиборчій агітації “особам, які не є громадянами України”.

Згодом у виборчому штабі чинного президента Петра Порошенка заявили, що не питали згоди на використання зображення у президента Росії Володимира Путіна, оскільки він – поза законом. А радник президента Юрій Бірюков заявив, що поява портрета президента РФ Володимира Путіна на передвиборних фондах Петра Порошенка – це, зокрема, меседж до тих, хто у першому турі проголосував за інших кандидатів.

Читайте також: Петро Порошенко і Алішер Усманов. Змова під дахом Кремля?

 
Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE