Politerno > Україна і світ > В Окружний адмінсуд Києва звернулись із позовом про заборону Порошенку, Кононенку і Райніну виїжджати за кордон

В Окружний адмінсуд Києва звернулись із позовом про заборону Порошенку, Кононенку і Райніну виїжджати за кордон

  • 19 Квітня, 2019
  • 2295 Переглядів
  • Comments Off

Окружний адмінсуд Києва отримав позов з вимогою заборонити виїзд за кордон президентові Петру Порошенку, голові АП Ігорю Райніну та першому заступнику голови парламентської фракції БПП Ігорю Кононенку.

Про це повідомила прес-служба суду.

Позов подав телеведучий каналу “1+1” Олександр Дубінський, відповідачами позову є Національна поліція, СБУ та Держприкордонслужба.

Ведучий просить суд визнати протиправною їхню “бездіяльність щодо захисту національної безпеки України”, а також заборонити “третім особам” виїжджати за кордон упродовж року після проведення парламентських і президентських виборів.

Серед інших вимог позову – визнання протиправною бездіяльність Нацполіції і СБУ в питанні забезпечення профілактичних дій щодо запобігання корупції та посягань на економічну безпеку держави з боку вказаних вище осіб.

Суд досліджує матеріали позову і вирішує питання про відкриття провадження у справі.

Нагадаємо, 17 квітня на сайті Окружного адміністративного суду міста Києва з’явилась інформація про нібито поданий колишнім народним депутатом Давидом Жванією позов про заборону виїжджати за кордон президенту Петру Порошенку та іншим високопосадовцям протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів та протягом одного року після їх звільнення.

Згодом Давид Жванія заявив, що не подавав позов до столичного суду.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE