Politerno > Україна і світ > Порошенко дискредитує звання президента

Порошенко дискредитує звання президента

  • 12 Травня, 2019
  • 1460 Переглядів
  • Comments Off

“ПЕТЯ – ​​ШАТУН”. Ось під такою кличкою колишній президент Порошенко може увійти в політичну історію України. 

В останні дні свого перебування на посаді президента України Порошенко, з одного боку, робить все, щоб продовжити агонію свого режиму влади, затягуючи інавгурацію і мирну, демократичну передачу влади новому президенту Зеленському. А з іншого боку, він розвинув бурхливу активність по створенню політичного прикриття своєї корупційної багаторічної діяльності на посаді президента країни. З цим пов’язана поява численні нових, високопоставлених суддів, нових генералів, героїв України, які ніколи б не стали ними, якби Порошенко не програв вибори.

Саме цими мотивами пояснюється його гарячкова спроба легалізувати і формалізувати армію порохоботів в суспільно-політичний рух-“Рух-25%”, якому доведеться проводити галасливі акції протесту біля судів, де будуть відбуватись слухання про кримінальну діяльність колишнього президента. Але якщо він за п’ять років не зміг перетворити Блок Петра Порошенка (БПП) в повноцінну політичну організацію, то як він реально за кілька місяців до виборів створить під себе свіжу, “безневинну” парламентську партію?

Читайте також: Протистояння з системою – це не шоу, а бій

Порошенко не просто чіпляється за владу будь-якою ціною, даючи привід для Заходу дивуватися і знущатися над млявою українською політико-конституційною машиною, яка не може змусити впертого, властолюбного і жадібного політика виконати свій обов’язок і покинути місце служби. Справа в тому, що дії Порошенка реально дискредитують звання Президента України, дестабілізуючи верховну владу в Україні. Адже практика саботажу і шантажу старої влади буде поступово переходити і на інші рівні і гілки влади.

Але найгірше те, що останні провокаційні дії колишнього президента Порошенко “розгойдують” напівзруйновану українську державу, об’єктивно продовжуючи її послаблювати і тим самим допомагають Кремлю утримувати Україну у своїй орбіті. І неважливо якою мовою він це робить і які гасла він висловлює – головне це збереження інтересів Росії в Україні. А значить у Порошенка є шанс утриматися в політиці, а не опинитися у в’язниці.

Віктор Небоженко

Читайте також: Запрошення на танго. Чи створять політичний союз Зеленський і Тимошенко

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE