Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” виступає за якнайшвидшу інавгурацію Зеленського – Соболєв

“Батьківщина” виступає за якнайшвидшу інавгурацію Зеленського – Соболєв

  • 13 Травня, 2019
  • 1529 Переглядів
  • Comments Off

Інавгурацію новообраного Президента Володимира Зеленського потрібно провести якнайшвидше.

Про це сказав заступник Голови партії «Батьківщина» Сергій Соболєв у коментарі УНН.

«Я думаю, чим швидше Президент приступить до виконання своїх повноважень, тим стабільніша буде ситуація в країні та на зовні. Ми підтримуємо ту дату, яка є швидше, 19. Значить буде 19», – зазначив політик.

Нагадаємо, віце-спікер ВРУ Оксана Сироїд заявила, що підстав для розпуску парламенту немає.

За її словами, “якщо парламент ухвалює рішення, отже, він має працювати, якщо ж парламент не здатний ухвалювати рішення, тоді є підстави призначати дострокові вибори”. 

Такої ж думки радник Зеленського, екс-міністр фінансів Володимир Данилюк. Він заявив, що парламент повинен “приймати важливі рішення”, а непрацюючу Раду необхідно розпустити.

Народний депутат від «Батьківщини», юрист Сергій Власенко стверджує, що якщо парламент не зможе визначити дату інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського, то це зробить Голова Верховної Ради.

За його словами, Петро Порошенко затягує передачу влади новообраному президенту та робить вигідні йому кроки.

У Раді зареєстровали вже п’ять постанов щодо дати проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

10 травня новообраний президент Володимир Зеленський звернувся до Верховної ради з вимогою ухвалити дату інавгурації 19 травня.

За його словами, поки депутати переживають за свої мандати, Порошенко призначає суддів Верховного суду, робить активні перестановки у вищому командуванні армії та виконує інші функції.

Він порівняв чинного президента з туристом у єгипетському готелі, який “тягне рушники, тапочки і тягне усе підряд зі шведського столу”.

У відповідь на звернення Зеленського в АП заявили, що президент Петро Порошенко з повагою ставиться і до вибору українців, і до позиції найвищого законодавчого органу і згоден на будь-яку дату інавгурації Володимира Зеленського.

В Порошенка зазначили, що до інавгурації він залишається чинним главою держави і виконує свої обов’язки відповідно до Конституції.

“Україна – це не номер у єгипетському готелі, як здається пану Зеленському. Передача влади – це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його згідно європейського традиції, так як це прийнято в демократичних країнах”, – повідомилив АП.

Раніше перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що дату інавгурації новообраного президента парламент призначить наступного пленарного тижня, з 14 травня.

Володимир Зеленський хотів би, щоб інавгурація відбулася вже 19 травня. У цей день відзначається День пам’яті жертв політичних репресій.

Відомо, що на інавгурацію президента Володимира Зеленського з США прибуде делегація “найвищого рівня представництва”.

Також 10 травня нардеп з фракції БПП Олександр Сугоняко зареєстрував у Верховній Раді постанову про проведення інавгурації Володимира Зеленського 1 червня.

Читайте також: Запрошення на танго. Чи створять політичний союз Зеленський і Тимошенко

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE