Politerno > Україна і світ > Конкретні пропозиції і нові рішення: Зеленський повернув у Мінські переговори Кучму

Конкретні пропозиції і нові рішення: Зеленський повернув у Мінські переговори Кучму

  • 3 Червня, 2019
  • 2351 Переглядів
  • Comments Off

Президент Володимир Зеленський повернув до переговорів у Мінському форматі другого президента України Леоніда Кучму.

Про це він сказав на брифінгу 3 червня.

Глава держави розповів, що зустрічався з партнерами зі США, Німеччини, Франції та інших країн Євросоюзу і обговорювали дуже важливе питання для кожного українця – припинення війни на Донбасі.

“У нас є спільна позиція. Це відновлення переговорів з приводу Донбасу у Нормандському форматі і розблокування Мніського процесу. Вже 5 червня буде тристороння зустріч (у Мінську -ред.) на чолі – я дуже хотів і намагався, щоб це була провідна професійна людина – з Леонідом Даниловичем Кучмою”, – сказав Зеленський.

Президент запевнив, що українська сторона має свіжі напрацювання.

“У нас є дійсно дуже конкретні пропозиції, нові рішення, але ніхто територією і суверенітетом України торгувати не збирається“, – наголосив Зеленський.

Раніше другий президент України Леонід Кучма заявив, що завершить роботу в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, коли досягне критичного віку.

Та згодом віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що попри повідомлення про вихід із Тристоронньої контактної групи у Мінську другий президент України Леонід Кучма буде присутній на переговорах 2 жовтня.

Читайте також: Зеленський говорив з главами МЗС Німеччини і Франції про те, як “оживити” Мінськ

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE