Politerno > Україна і світ > Вибори в Раду: у парламент потрапляють п’ять партій

Вибори в Раду: у парламент потрапляють п’ять партій

  • 20 Червня, 2019
  • 1469 Переглядів
  • Comments Off

До Верховної Ради на позачергових виборах 21 липня проходять п’ять партій та ще дві близькі до перетину прохідного бар’єру у 5%.

Про свідчать результати опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень імені О. Яременка та Центром «Соціальний моніторинг».

Зокрема в рейтингу електоральних симпатій серед політичних сил лідируючу позицію продовжує займати партія «Слуга народу», яку планують підтримати 49,8% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями. Прохідний бар’єр також долають «Опозиційна платформа – За життя» (10,3%), «Батьківщина» (9,0%), «Європейська солідарність» (8,7%), партія «Голос» (5,9%). Наближаються до 5% «Громадянська позиція» та «Сила та честь», які мають по 4% підтримки. 

При цьому 58% опитаних висловили однозначну готовність взяти участь у голосуванні на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня, а 27% зазначили, що швидше за все голосуватимуть. 4% опитаних заявили, що скоріше за все не братимуть участі в голосуванні, а ще 7% однозначно не планують голосувати. Решта не визначились.

Опитування проводили Український інститут соціальних досліджень імені О. Яременка та Центр «Соціальний моніторинг» 7-10 червня серед 2001 респондента методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, типом населеного пункту та регіоном. Помилка репрезентативності дослідження 2,3%. 

Нагадаємо, за результатами ролінгового дослідження Центру “Соціальний моніторинг” і Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка, проведеного з 8 по 14 червня, до Верховної Ради мають шанси пройти партії “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Батьківщина”, “Європейська солідарність” та “Голос”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE