Politerno > Україна і світ > ПАРЄ відхилила правки до резолюції щодо делегації РФ, а депутати досі не мають тексту рішення

ПАРЄ відхилила правки до резолюції щодо делегації РФ, а депутати досі не мають тексту рішення

  • 24 Червня, 2019
  • 1442 Переглядів
  • Comments Off

Парламентська асамблея Ради Європи відхилила понад 200 правок делегації України до резолюції щодо повернення російської делегації.

Про це повідомила віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко у Facebook.

За її словами, “за” правки проголосували 52 “принципових європейці”, 110 євродепутатів виступили “проти”.

“Приблизно такий розклад зараз в ПАРЄ, де відбувається справжня Страсбурзька змова деяких європейських політиків і делегацій”, – заявила Геращенко.

Як повідомляє кореспондент Європейської правди зі Страсбурга, у депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи досі нема тексту рішення із поправками, за яке вони мають голосувати цієї ночі.

Голосування вже мало розпочатися, однак з’ясувалося, що проект документу, винесений на голосування, не встигли перекласти на французьку, яка є офіційною мовою РЄ. Через це президент ПАРЄ Ліліан Морі Паск’є оголосила, що дещо відкладає початок голосування.

Водночас, у депутатів немає також тексту рішення англійською.

У кімнаті, де представники секретаріату поширюють офіційні документи станом на 19:30 за Києвом зібралися представники делегації, які чекають на перші примірники проекту із інкорпорованими в нього поправками, який буде винесений на голосування.У вільному доступі немає також електронної версії зведених поправок. 

Таким чином, дебати щодо документу відбулися без вивчення змін до нього, і навіть якщо депутати встигнуть отримати текст поправок до початку голосування, то все одно будуть змушені голосувати, не вивчивши їхній зміст.

Читайте також: ПАРЄ не стала слухати доповідь щодо MH17 та шантажу з боку РФ

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE