Politerno > Україна і світ > ГПУ завершила розслідувати справу Ющенка щодо Межигір’я

ГПУ завершила розслідувати справу Ющенка щодо Межигір’я

  • 1 Серпня, 2019
  • 1336 Переглядів
  • Comments Off

Управління спеціальних розслідувань ГПУ завершило слідство щодо екс-президента Віктора Ющенка у справі виведення з державної власності резиденції “Межигір’я”.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомив начальник другого слідчого відділу управління спецрозслідувань ГПУ Андрій Родіонов.

“Розслідування у справі Віктора Ющенка уже завершене. Наразі адвокати ознайомлюються з матеріалами справ. Ми готуємося до передачі обвинувального акту в суд”, – сказав він.

За словами Родіонова, свідками у цій справі проходять колишні перші особи держави часів президентства Ющенка.

Зокрема, мова йде про одного з прем’єр-міністрів, однак прізвище не уточнив.

Прем’єрами у період президентства Ющенка були Віктор Янукович, Юрій Єхануров та Юлія Тимошенко.

Родіонов також сказав, що ГПУ оскаржила у Київському апеляційному суді вже другу відмову Печерського суду Києва арештовувати майно Ющенка.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура висунула екс-президенту Віктору Ющенку підозру в розтраті майна у рамках справи про резиденцію “Межигір’я”, яка була виведена з державної власності у 2007 році.

Йдеться про заволодіння комплексом відпочинку “Пуща Водиця” урочища “Межигір’я” за попередньою змовою групою осіб з прем’єр – міністром, міністром охорони навколишнього середовища і головою НАК “Надра України”.

Вартість майна оцінюється у 540 млн грн.

28 травня постановою прокурора матеріали щодо Ющенка виділено в окреме провадження.

5 липня ГПУ просила суд накласти арешт на майно Ющенка.

Колишній президент Віктор Ющенко відкидає звинувачення Генеральною прокуратури у розтраті 540 мільйонів гривень і заявляє, що не збирається переховуватися.

Він заявив, що слідчий, який повідомив йому про підозру у справі про розкрадання Межигір’я, має конфлікт інтересів “вартістю” майже мільйон доларів.

Також стало відомо, що Печерський райсуд Києва надав слідчим ДБР доступ до банківських рахунків державного підприємства, яке за президентства Віктора Ющенка здійснювало постачання військового озброєння до Грузії.

Як відомо, біглий екс-президент Віктор Янукович одним зі своїх перших таємних указів забезпечив своєму попереднику Віктору Ющенку довічну державну дачу, охорону, водіїв, покоївок і грошове утримання.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE