Politerno > Україна і світ > Генпрокуратура хоче заарештувати майно Ющенка

Генпрокуратура хоче заарештувати майно Ющенка

  • 5 Липня, 2019
  • 1752 Переглядів
  • Comments Off

Генеральна прокуратура просить суд арештувати на майно третього президента України Віктора Ющенка.

Про це “Українській правді” повідомив 5 липня керівник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк

“Це обов’язок слідчого. Тут варіантів немає: якщо стаття передбачає конфіскацію, то слідчий зобов’язаний до суду вжити заходів для арешту майна. Всього, що наявне. Не тільки те, що охоплюється сумою збитків”, – пояснив Горбатюк.

Він підтвердив, що мова йде про звинувачення Ющенка у розтраті  540 мільйонів гривень.

Горбатюк уточнив, що клопотання подано до Печерського районного суду Києва, зазначивши, що засідання у цій справі ще не призначено.

Як відомо, Генеральна прокуратура підозрює екс-президента Віктора Ющенка у розтраті майна на загальну суму 540 мільйонів гривень.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі повідомив, що Генеральна прокуратура висунула екс-президенту Віктору Ющенку підозру в розтраті майна у рамках справи про резиденцію “Межигір’я”, яка була виведена з державної власності у 2007 році.

Колишній президент Віктор Ющенко відкидає звинувачення Генеральною прокуратури у розтраті  540 мільйонів гривень і заявляє, що не збирається переховуватися.

Він заявив, що слідчий, який повідомив йому про підозру у справі про розкрадання Межигір’я, має конфлікт інтересів “вартістю” майже мільйон доларів.

Також стало відомо, що Печерський райсуд Києва надав слідчим ДБР доступ до банківських рахунків державного підприємства, яке за президентства Віктора Ющенка здійснювало постачання військового озброєння до Грузії.

Нагадаємо, біглий екс-президент Віктор Янукович одним зі своїх перших таємних указів забезпечив своєму попереднику Віктору Ющенку довічну державну дачу, охорону, водіїв, покоївок і грошове утримання.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE