Politerno > Україна і світ > У кабінеті заступниці генпрокурора знайшли “жучка”

У кабінеті заступниці генпрокурора знайшли “жучка”

  • 19 Серпня, 2019
  • 891 Переглядів
  • Comments Off

У кабінеті заступниці генпрокурора Анжели Стрижевської знайдено пристрій для прослуховування.

Про це повідомила речниця голови ГПУ Лариса Сарган у Facebook.

За її словами, о 9:00 20 серпня у Сарненському суді Рівненщини відбудеться чергове засідання по розгляду адміністративного протоколу, пов’язаного із корупцією, складеного на директора НАБУ Артема Ситника. Провадження стосується порушень обмежень при одержанні подарунків, а саме відпочинку на одній із мисливських баз у Рівненській області.

Сарган заявила, що Стрижевська – керівник прокурора, який підтримує адмінпротокол стосовно Ситника.

«Для санкціонованого прослуховування кабінету одного з керівників ГПУ необхідний дозвіл або від заступника генпрокурора, або від самого Генерального прокурора. Відповідно, у даному випадку мав би бути дозвіл від керівника САП – заступника генпрокурора. Натомість жоден із заступників ГПУ, генпрокурор чи керівник САП таку «прослушку» не санкціонували», – пише Сарган.

За її словами, Служба безпеки України зареєструвала кримінальне провадження.

 

8 травня видання «Обозреватель» опублікувало матеріал, у якому стверджує, що Ситник та його родина у «затишному мисливському угідді «Поліське-Сарни» Рівненської області» (де ймовірно був зроблений запис, наданий Розенблатом як доказ до ГПУ) відпочивали «неодноразово» і «абсолютно безоплатно».

Сам Ситник стверджував, що платив за проживання, хоча чеків не зберіг.

Нагадаємо, на початку травня і в червні Ситника викликали на допит у Генпрокуратуру у зв’язку з можливим перевищенням службових повноважень. Тоді голова НАБУ відмовився давати свідчення усно і пообіцяв відповісти на всі запитання слідчих у письмовому вигляді.

Адмінпротокол стосується відпочинку Ситника у мисливському господарстві на Рівненщині, який нібито оплатили інші люди і директор НАБУ не вказав суму у декларації.

ГПУ і сама викликала Ситника на допит як свідка у кримінальному провадженні за фактом можливого перевищення ним повноважень.

12 липня правоохоронці зачитали адмінпротокол директору НАБУ Артему Ситнику прямо на трасі під Полтавою, оскільки він не з’явився на виклик до поліції.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE