Politerno > Україна і світ > “У мене немає свого “Богдана” або “Ситника” – оголошений у розшук соратник Порошенка не поспішає в Україну

“У мене немає свого “Богдана” або “Ситника” – оголошений у розшук соратник Порошенка не поспішає в Україну

  • 19 Серпня, 2019
  • 961 Переглядів
  • Comments Off

Підозрюваний у справі “Роттердам+” екс-голова НКРЕКП Дмитро Вовк не готовий повертатись в Україну, бо не вірить в незалежність судової системи.

Про це Дмитро Вовк написав на своїй Facebook-сторінці.

За словами екс-керівник НКРЕКП, правоохоронні органи, НАБУ і САП, та судова система загалом –  не є незалежними та керуються з Офісу президента. 

Чиновник з найближчого кола екс-президента Петра Порошенка має сумніви щодо об’єктивності розслідування справи “Роттердам+”, де він є одним із шести підозрюваних.

“При президенті Зеленському в суди дзвонять інші люди… У мене немає “баришивських” чи “солом’янських” судів, немає такого “Богдана” чи “Ситника”, тому вважаю за краще перебувати в країні, де закон і право не порожній звук. Я б з задоволенням прибув на суд. Але не готовий брати участі в судилищі.”,  – зазначив Вовк.

Дмитро Вовк назвав справу “Роттердам+” “розкрученою медійно-юридичною бульбашкою та заявив про “політичний характер переслідування” його особисто і колег. 

За даними ЗМІ, Вовк виїхав з України понад рік тому.

Нагадаємо, екс-голову НКРЕКП Дмитра Вовка, підозрюваного у причетності до нанесення збитків від впровадження формули “Роттердам+” у розмірі 18,86 мільярдів гривень, оголошено у розшук.

Національне антикорупційне бюро України 19 липня провело обшуки у центральному офісі інвестиційної групи ICU в Києві у рамках так званої справи “Роттердам+”.

8 серпня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру 6 особам, зокрема Дмитру Вовку, у так званій справі “Ротердам+”. Про підозру повідомлено і співробітникам компанії ДТЕК.

9 серпня Солом’янський райсуд Києва арештував одного з фігурантів у справі щодо зловживання службовим становищем під час впровадження формули “Роттердам+”. Володимиру Євдокімову обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 2 місяці з альтернативою застави в 2 млн грн.

Прокуратура клопотала про утримання Євдокімова під вартою з альтернативою застави в 50 млн грн.

14 серпня НАБУ повідомило про підозру гендиректору “ДТЕК Східенерго” Борису Лісовому і гендиректору “ДТЕК Мережі” Івану Гелюху у рамках кримінального провадження щодо застосування формули “Роттердам+”.

16 серпня компанія “ДТЕК” Ріната Ахметова внесла 10 мільйонів гривень застави за радника гендиректора “ДТЕК Східенерго” Бориса Лісового, якого підозрюють у причетності до нанесення 18,86 мільярдів гривень збитків від впровадженої формули “Роттердам+”.

Директор НАБУ зазначив, зо число фігурантів у справі “Роттердам+” збільшиться і не обмежиться лише високопоставленими менеджерами ДТЕК.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE