Politerno > Україна і світ > ДТЕК вніс 10 млн застави за свого менеджера, а Ситник обіцяє нових фігурантів у справі “Роттердам+”

ДТЕК вніс 10 млн застави за свого менеджера, а Ситник обіцяє нових фігурантів у справі “Роттердам+”

  • 16 Серпня, 2019
  • 1096 Переглядів
  • Comments Off

Число фігурантів у справі “Роттердам+” збільшиться і не обмежиться лише високопоставленими менеджерами ДТЕК.

Про це керівник НАБУ Артем Ситник заявив, що ксказав в інтерв’ю НВ.

Артем Ситник підтвердив, що топ-підозрюваний – екс-голова НКРЕКП Дмитро Вовк – перебуває за межами України.

“За нашою інформацією, він залишив територію України (напевно, відразу після звільнення в травні 2018 року). І зараз, традиційно для наших нинішніх і колишніх високопосадовців, веде лінію захисту в Facebook. У мене немає персональної facebook-сторінки, але я бачу, що це дуже популярна форма захисту”, – додав керівник НАБУ.

За його словами, на нещодавній спільній прес-конференції з главою САП Назаром Холодницьким “ми як раз і закликали всіх людей, щодо яких складено повідомлення про підозру, приїхати і займатися своїм захистом не в Facebook, а процесуальним шляхом”.

“Найближчим часом, можливо, приїдуть ряд фігурантів. З приводу пана Вовка: я сумніваюся, що його повернення і співпраця з НАБУ відбудеться”, – заявив Ситник.

Він також підтвердив припущення журналіста видання, що коло фігурантів справи не обмежиться високопоставленими менеджерами ДТЕК.

“Це перші підозри. Час покаже, до чого ми прийдемо. Але це дійсно тільки початок”, – наголосив голова НАБУ.

16 серпня компанія “ДТЕК” Ріната Ахметова внесла 10 мільйонів гривень застави за радника гендиректора “ДТЕК Східенерго” Бориса Лісового, якого підозрюють у причетності до нанесення 18,86 мільярдів гривень збитків від впровадженої формули “Роттердам+”.

Про це повідомляє “Слово і діло” з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

У САП також підтвердили, що за іншого фігуранта справи – радника директора “ДТЕК Східенерго” Бориса Лісового – вже внесли визначену судом заставу в розмірі 10 млн грн.

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на прес-секретаря САП Ольгу Постолюк, Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному у справі “Роттердам +” – гендиректору “ДТЕК Мережі” Івану Гелюху – у вигляді застави в 9,5 млн грн та особисті зобов’язання.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України 19 липня провело обшуки у центральному офісі інвестиційної групи ICU в Києві у рамках так званої справи“Роттердам+”.

8 серпня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру 6 особам, зокрема колишньому голові та члену НКРЕКП, у так званій справі “Ротердам+”. Про підозру повідомлено і співробітникам компанії ДТЕК.

9 серпня Солом’янський райсуд Києва арештував одного з фігурантів у справі щодо зловживання службовим становищем під час впровадження формули “Роттердам+”. Володимиру Євдокімову обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 2 місяці з альтернативою застави в 2 млн грн.

Прокуратура клопотала про утримання Євдокімова під вартою з альтернативою застави в 50 млн грн.

14 серпня НАБУ повідомило про підозру гендиректору “ДТЕК Східенерго” Борису Лісовому і гендиректору “ДТЕК Мережі” Івану Гелюху у рамках кримінального провадження щодо застосування формули “Роттердам+”.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE