Politerno > Україна і світ > ДБР викрило аферу з постачання неякісних казанів для армії

ДБР викрило аферу з постачання неякісних казанів для армії

  • 16 Серпня, 2019
  • 999 Переглядів
  • Comments Off

Слідчі теруправління ДБР у Львові розслідують замах на привласнення понад 800 тисяч гривень держкоштів, до якого можуть бути причетними службові особи суб’єкта господарювання та Міноборони.

Про це йдеться у повідомленні ДБР.

За даними Бюро, до однієї з військових частин військового резерву м. Львова підприємці доставили обладнання для системи харчування, що не відповідає технічним умовам.

За попередньою змовою підприємців та посадових осіб Міноборони, вартість цього обладнання була безпідставно завищена вдвічі.

Також планувалось постачати неякісні електричні варильні казани до військових частин Міністерства оборони по всій території України;

Загальна вартість обладнання, передбачена в договорі, становить 30,4 мільйонів гривень.

Теруправління ДБР у Львові спільно з працівниками військової контррозвідки СБУ проводять обшуки, також вилучають необхідну документацію в Міноборони.

На недоброякісне обладнання накладено арешт для проведення судових експертиз.

Правоохоронці кваліфікуть злочин як:замах на вчинення злочину є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі (ч. 2.ст. 15 Кримінального кодексу України)“; А також: “викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України)“.

Посадовим особам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

Нагадаємо, 16 серпня співробітники ДБР проводять обшуки в кабінеті голови Одеської облради Анатолія Урбанськогоа, сім’я якого тісно пов’язана з морськими перевезеннями.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE