Politerno > Україна і світ > НАБУ повідомило про підозру двом топ-менеджерам ДТЕК у справі “Роттердам+”

НАБУ повідомило про підозру двом топ-менеджерам ДТЕК у справі “Роттердам+”

  • 14 Серпня, 2019
  • 1127 Переглядів
  • Comments Off

НАБУ повідомило про підозру гендиректору “ДТЕК Східенерго” Борису Лісовому і гендиректору “ДТЕК Мережі” Івану Гелюху у рамках кримінального провадження щодо застосування формули “Роттердам+”.

Про це 14 серпня повідомили в НАБУ, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Повідомлено про підозру ще двом фігурантам справи – топ-менеджерам ДТЕК”, – сказали в НАБУ.

Як повідомлялося, в кінці квітня 2016 року НКРЕКП почало застосування нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни на електроенергію, яка впливає на встановлення тарифів на електроенергію для промислових споживачів (постанова №289 від 3 березня 2016 року).

Порядок, зокрема, визначає ціну вугілля за формулою “вартість в порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки в Україну”.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України 19 липня провело обшуки у центральному офісі інвестиційної групи ICU в Києві у рамках так званої справи“Роттердам+”.

8 серпня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру 6 особам, зокрема колишньому голові та члену НКРЕКП, у так званій справі “Ротердам+”. Про підозру повідомлено і співробітникам компанії ДТЕК.

9 серпня Солом’янський райсуд Києва арештував одного з фігурантів у справі щодо зловживання службовим становищем під час впровадження формули “Роттердам+”. Володимиру Євдокімову обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 2 місяці з альтернативою застави в 2 млн грн.

Прокуратура клопотала про утримання Євдокімова під вартою з альтернативою застави в 50 млн грн.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE