Politerno > Україна і світ > Заступника МінТОТ Гримчака затримали під час одержання 1,1 млн доларів хабаря (Фото)

Заступника МінТОТ Гримчака затримали під час одержання 1,1 млн доларів хабаря (Фото)

  • 14 Серпня, 2019
  • 1356 Переглядів
  • Comments Off

Працівники СБУ та НАБУ провели обшуки і затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака та його помічника у справі про вимагання 1,1 мільйона доларів хабаря.

Про це повідомили в СБУ .

«Затриманні вимагали хабар на суму 1,1 млн доларів від підприємця за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тисяч доларів вони були затримані «на гарячому», – проінформували в СБУ.

Їм інкримінують злочин, передбачений статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Слідчими діями керували прокурори управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії ГПУ.

Кримінальне провадження розслідують представники НАБУ, СБУ та УСР ГПУ.

Дружина Гримчака Юлія на Facebook написала, що “зараз проходить затримка мого чоловіка Гримчака Юрія Миколайовича генеральною прокуратурою України”.

Реакція Гримчака на звинувачення правоохоронців наразі невідома.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій на прохання Радіо Свобода повідомило, що затримання заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій не стосується його роботи у відомстві, повідомило 

«За інформацією, яка є в розпорядженні МТОТ, затримання Юрія Гримчака не стосується його роботи в МТОТ і не пов’язане з виконанням ним посадових обов’язків як заступника міністра. Більше того, повідомлення в ЗМІ щодо затримання помічника заступника міністра також не є коректним, оскільки у штатному розписі міністерства немає посади «помічник заступника міністра». Згадана в ЗМІ особа не є працівником МТОТ», – заявили у міністерстві.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE